Us presentem tot seguit una llista dels premis als quals podeu presentar els vostres treballs de recerca.

La informació s’anirà actualitzant segons la data de límit de presentació.

18è PREMI CAMÍ RAL DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT SOBRE EL VALLÈS ORIENTAL
Termini de participació: 24 març 2023
Premi adreçat a estudiants de segon de batxillerat de qualsevol centre d’ensenyament. En col·laboració amb l’Ajuntament de Granollers i l’empresa Canon. Els treballs necessàriament han de tractar de temes relacionats amb la comarca del Vallès Oriental des de qualsevol àmbit temàtic (medi natural, història, economia, art i patrimoni). Es valorarà principalment que siguin aportacions inèdites que millorin el coneixement de la comarca. Podran concórrer al premi tots els treballs de recerca realitzats per estudiants de batxillerat de qualsevol centre d’ensenyament durant el curs 2022-2023.
 
PREMIS CETT FUNDACIÓ TREBALL DE RECERCA DE BATXILLERAT
Termini de participació: 20 març 2023
CETT Fundació en el seu afany per potenciar i fomentar el desenvolupament de la investigació, el coneixement del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, i la formació dels estudiants, vol reconèixer els treballs de recerca (TDR) dels alumnes de batxillerat de Catalunya que tractin els camps del turisme, l’hoteleria, la gastronomia, i d’altres sectors afins a aquets i que hagin elaborat el seu treball durant en el curs 2022-2023.
 
PREMIS TREBALL DE RECERCA ELISAVA
Termini de participació: 27 març 2023
Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), convoca el Premis Benestar, Salut i Disseny al millor treball de recerca del curs 2022-2023, amb l’objectiu d d’incentivar les vocacions en els àmbits del Disseny, la Salut i el Benestar de l’alumnat de tota Catalunya. Poden optar al premi els i les alumnes de batxillerat de tots els centres d’ensenyament secundari de Catalunya que hagin estat seleccionats prèviament pel seu centre.
La dotació del Premis és:
•    1r Premi: 600 €
•    2n Premi: 300 €
•    3r Premi: 150 €
 
20a edició DEL PREMI ARGÓ
Termini de participació: 29 març 2023
Convocatòria oberta per participar en el “20è Premi Argó a treballs de recerca i projectes cicles formatius de grau superior” que organitza la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’objectiu de reconèixer l’esforç dels estudiants en l’aprenentatge i en la recerca i d’incrementar els vincles amb els centres d’ensenyament secundari.
Es poden presentar tots els treballs, seleccionats prèviament pel centre educatiu on l’estudiant està matriculat, que hagin obtingut una qualificació d’excel·lent i hagin estat presentats durant el curs 2022-2023.
Pel que fa a treballs de recerca de Batxillerat, s’estableixen les següents categories: Ciències, Biociències i Ciències de la Salut, Tecnologia, Humanitats, Ciències Socials i Arts.
Per a cada una de les categories s’estableixen els premis següents:
– Primer premi: matrícula gratuïta per cursar el 1er curs de Grau en un Centre propi de la UAB i 500 euros.
– Segon premi: 250 euros.
-Tercer premi: 150 euros
– Mencions: un diploma
 
PREMI FilCat.UB
Termini de participació: 31 març 2023
L’àrea de Filologia Catalana del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona convoca la vuitena edició del Premi FilCat.UB  amb l’objectiu de promoure els treballs de recerca de batxillerat sobre qualsevol aspecte de la llengua i la literatura catalanes, despertar vocacions per a l’estudi de la filologia catalana i incentivar la tasca educativa dels centres de batxillerat.
El premi s’adreça als estudiants de segon curs de batxillerat de tots els centres educatius de les terres de llengua catalana, i té dues modalitats:
– Treballs de recerca de batxillerat sobre llengua catalana
– Treballs de recerca de batxillerat sobre literatura catalana
Es premiaran els treballs originals i inèdits escrits en llengua catalana i sobre aquesta llengua o sobre literatura catalana que excel·leixin pel seu interès, rigor i creativitat.
Els premis són:
· Premi al millor treball en la categoria de llengua catalana (350€, diploma i productes UB)
· Premi al millor treball en la categoria de literatura catalana (350€, diploma i productes UB)
· 2 mencions en la categoria de llengua catalana (val de 100€ per a la compra de llibres, diploma i productes UB)
· 2 mencions en la categoria de literatura catalana (val de 100€ per a la compra de llibres, diploma i productes UB
 
22a edició PREMIS UMANRESA A TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT
Termini de participació: 31 març 2023
L’objectiu dels premis és promoure i incentivar la recerca entre els estudiants de batxillerat. Poden participar tots els estudiants de 2n de batxillerat dels centres d’ensenyament secundari de Catalunya. Es premien els millors treballs de recerca (individuals o col·lectius), realitzats durant el curs acadèmic de la convocatòria vigent, en les modalitats de Salut, Empresa i Educació.
 
PREMI POINCARÉ
Termini de participació: 14 abril 2023
La Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC convoca la 20ena edició del Premi Poincaré amb dos objectius: d’una banda, fomentar l’interès dels estudiants de secundària per les matemàtiques i l’estadística; de l’altra, incentivar la tasca educativa en aquestes àrees de coneixement que es porta a terme en els centres de secundària. Poden participar-hi tots els estudiants de 2n de batxillerat que hagin fet el treball de recerca sobre un tema relacionat amb les matemàtiques i/o l’estadística.
Els guanyadors rebran una dotació econòmica (bescanviable amb vals-obsequi):
1r Premi: 800 €  per l’alumne/a i 200 € pel tutor/a
2n Premi: 500 € per l’alumne/a i 200 € pel tutor/a
3r Premi: 300 € per l’alumne/a i 200 €pel tutor/a
Mecions: 100 € per l’alumne/A i 100 € pel tutor/a
 
PREMI EUROPA JOVE
Termini de participació: 16 abril 2023
La Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Fundació Catalunya Europa convoquen la segona edició del “Premi Europa Jove” amb l’objectiu de promoure el coneixement, la recerca i l’interès dels joves per a la realitat de la UE.
El “Premi Europa Jove” reconeix aquells treballs de recerca de batxillerat que estudiïn i analitzin alguns dels temes marcats a l’agenda estratègica de la UE (2019-2024) i que incloguin una dimensió de política europea. Entre les temàtiques proposades:- Un Pacte Verd Europeu.- Una Europa adaptada a l’era digital.- Una economia al servei de les persones.- Una Europa més forta en el món.- La promoció del mode de vida europeu.- Un nou impuls a la democràcia europea.
Pot optar al premi tot l’alumnat de batxillerat de centres de Catalunya que hagi portat a terme un treball de recerca sobre algun dels temes marcats a l’agenda estratègica de la Unió Europea (Pacte Verd Europeu, Europa digital, l’impuls a la democràcia europea, etc.). A més, també s’admetran totes aquelles recerques de temes polítics, econòmics, científics o socials que s’abordin des d’una perspectiva europea. 
El guardó és de 700 euros.
 
24è PREMI UPC PER A TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT
Termini de participació: 14 abril 2023
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb el patrocini de RESA – Residencias Universitarias i la col·laboració d’IThinkUPC, la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat, l’Institut de Sostenibilitat de la UPC, l’Exploratori dels Recursos de la Natura, Ciencia en Acción i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès convoca el 24è Premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat i projectes de cicle formatiu de grau superior. Arquitectura, Enginyeria, Ciències i Tecnologia. El Premi té com a objectiu potenciar l’interès de l’alumnat de batxillerat i de cicle formatiu de grau superior per les àrees d’expertesa i coneixement de la UPC i premiar la incorporació les dimensió sostenibilista que es realitza en aquest àmbit des de les aules de secundària.
El Premi vol així fomentar el valor de la sostenibilitat, aplicat a la concepció i al desenvolupament dels projectes de recerca elaborats per l’alumnat de secundària, atesa la sostenibilització curricular present a totes les titulacions que imparteix la UPC. Aquesta convocatòria s’adreça a l’alumnat de Catalunya de segon de batxillerat i de cicles formatius de grau superior que vulguin iniciar els seus estudis universitaris a la UPC el proper curs 2021-2022.
Els treballs que es presentin han de tractar sobre temes o aspectes relacionats amb els coneixements i els estudis propis de la UPC, com ara l’arquitectura, l’enginyeria, les ciències o la tecnologia, i incorporar criteris de sostenibilitat, tant ambientals com ètics i socials, en la seva concepció i desenvolupament.
 
PREMI ERNEST LLUCH DE CIÈNCIES SOCIALS I POLÍTIQUES
Termini de participació: 17 abril 2023

La Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Ernest Lluch, amb el propòsit comú d’incentivar la recerca en l’àmbit de les Ciències Socials i Polítiques, convoquen anualment el XXVIIIè Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques, destinat a premiar el millor treball de recerca desenvolupat per alumnes de Batxillerat dels centres públics, privats o concertats de Catalunya.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE QUÍMICA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Química:

• Química

• Enginyeria de Materials

• Enginyeria Química

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE PSICOLOGIA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Psicologia:

• Psicologia

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE BIOLOGIA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Biologia:

• Biologia
• Bioinformàtica
• Bioquímica
• Biotecnologia
• Ciències Ambientals
• Ciències Biomèdiques
• Ciències del Mar

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE LA TERRA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Ciències de la Terra:

• Geologia
• Ciències del Mar

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE DRET
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Dret:

• Ciències Polítiques i de l’Administració
• Criminologia
• Dret
• Gestió i Administració Pública
• Relacions Laborals

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE BELLES ARTS
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Belles Arts:

• Belles Arts
• Conservació – Restauració de Béns Culturals
• Disseny

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT D’EDUCACIÓ
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat d’Educació:

• Educació Social
• Mestre d’Educació Infantil
• Mestre d’Educació Primària
• Pedagogia
• Treball Social

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE FARMÀCIA I CIÈNCIES DE L’ALIMENTACIÓ
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació:

• Farmàcia
• Ciència i Tecnologia dels Aliments
• Nutrició Humana i Dietètica

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE FILOLOGIA I COMUNICACIÓ
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Filologia i Comunicació:

• Comunicació i Indústries Culturals
• Estudis Anglesos
• Estudis Àrabs i Hebreus
• Estudis Francesos
• Estudis Literaris
• Filologia Catalana
• Filologia Clàssica
• Filologia Hispànica
• Filologia Romànica
• Lingüística
• Llengües i Literatures Modernes
• Llengües Romàniques i les seves Literatures

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE MEDICINA I CIÈNCIES DE LA SALUT
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut:

• Medicina

• Infermeria

• Odontologia

• Podologia

• Ciències Biomèdiques

• Enginyeria Biomèdica

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE FÍSICA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Física:

• Física
• Enginyeria Electrònica i de Telecomunicació

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE FILOSOFIA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Filosofia:

• Filosofia

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Geografia i Història:

• Antropologia Social i Cultural
• Arqueologia
• Geografia
• Història
• Història de l’Art

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT D’INFORMACIÓ I MITJANS AUDIOVISUALS
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals:

• Comunicació Audiovisual
• Gestió d’Informació i Documentació Digital

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT DE MATEMÀTIQUES I INFORMÀTICA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat de Matemàtiques i Informàtica:

• Matemàtiques
• Enginyeria Informàtica

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

PREMI UB-SANTANDER DE LA FACULTAT D’ECONOMIA I EMPRESA
Termini de participació: 17 abril 2023

La Universitat de Barcelona amb el propòsit de premiar l’esforç dels estudiants de batxillerat en l’aprenentatge i la recerca, i també d’establir i consolidar els vincles amb els centres d’ensenyament de secundària, convoca els Premis UB-Santander als millors treballs de recerca de batxillerat. Aquesta modalitat inclou treballs relacionats amb els graus que s’ofereixen a la Facultat d’Economia i Empresa:

• Economia
• Administració i Direcció d’Empreses
• Sociologia
• Empresa Internacional
• Estadística

Als premis hi poden optar els alumnes de batxillerat de tots els centres de Catalunya que hagin elaborat un treball final de recerca de batxillerat original i inèdit durant el curs acadèmic 2022-2023 i hagin obtingut una nota igual o superior a 9 en el treball final de recerca de batxillerat. Els treballs presentats poden ser individuals o col·lectius.

 

XXI PREMI MESTALL 2023
Termini de participació: 30 abril 2023

L’Associació d’Història Rural convoca la XXIena edició del Premi Mestall a treballs de Batxillerat amb l’objectiu de difondre i potenciar la investigació històrica, i contribuir a potenciar el plaer de la recerca històrica en el terreny de les Ciències Socials.
Podran concórrer al Premi Mestall tots els treballs de recerca realitzats per estudiants de Batxillerat de qualsevol centre d’ensenyament durant el curs 2022-2023, fets des d’un enfocament humanístic o social, necessàriament han de tractar temes relacionats amb el món rural en qualsevol dels seus aspectes: història, etnografia, paisatge, patrimoni, economia, població, emigracions, històries de vida, etc.

 

PREMI CONSELL DE LA URV A TREBALL DE RECERCA DE BATXILLERAT
Termini de participació: 15 maig 2023

El Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) convoca per tretzè any consecutiu els Premis Consell Social URV a treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior (CFGS) elaborats per alumnes de centres de secundària durant el curs acadèmic 2022-23.
El Premi es convoca en cinc modalitats diferents, per a les quals s’estableixen els següents premis:
– Premi Maria Josepa Massanés: quatre premis per a les Àrees d’Arts i Humanitats, i Ciències Socials i Jurídiques
– Premi Eduard Saavedra: tres premis per a les Àrees de Ciències, Enginyeries i Arquitectura
– Premi Rafael Battestini: dos premis per a les Àrees de Medicina, Ciències de la Salut i de la Vida
– Premi Maria Helena Maseras: un premi en Estudi de Dones i Gènere.

 

XLII PREMI DE FILOSOFIA ARNAU DE VILANOVA
Termini de participació: 14 juny 2023

Premi de Filosofia convocat pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. Per optar al premi, els treballs hauran de ser inèdits i, segons la categoria, hauran de versar sobre:
A) Una experiència o reflexió didàctica sobre les matèries de filosofia en l’ensenyament secundari.
B) Un treball de recerca sobre filosofia, història de la filosofia, psicologia, sociologia, ètica i ciutadania, o qüestions relacionades amb aquestes matèries.
C) Qualsevol tema de l’àmbit de la filosofia.
En aquesta convocatòria s’estableixen tres categories de premis:
A) Per a professors d’ensenyament secundari, un premi de 300 euros.
B) Per a alumnes de batxillerat, un primer premi de 210 euros, un segon premi de 150 euros i un tercer premi consistent en dues entrades per al Gran Teatre del Liceu per a estudiants. El centre dels alumnes premiats rebrà també una subscripció gratuïta, per un any, a la revista Valors.
C) Per a estudiants de grau, màster universitari i doctorat, un premi de 250 euros per a un assaig de reflexió filosòfica o ètica.
Els alumnes participants han d’estar matriculats en el nivell educatiu corresponent a la categoria durant el curs 2022-2023. Els treballs es poden elaborar individualment o en grup.