La Fundació Escoles Garbí és propietària i titular de l’Escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues i de l’Escola Garbí Pere Vergés de Badalona.

Ambdues escoles varen ser fundades pel mestre Pere Vergés i Farrés i pel seu fill Robert Vergés i Cadenet, els anys 1965 i 1968, respectivament.

Els orígens de la pedagogia de Pere Vergés es troben a l’Escola del Mar (1921), institució model i referent de la Renovació Pedagògica del nostre país.

Les escoles de la Fundació són centres catalans d’ensenyament privat concertat, no confessionals.

Un projecte, dues escoles


Les dues escoles desenvolupen un projecte pedagògic comú, que s’adapta a les característiques de cada centre i el seu entorn natural i social. Esplugues i Badalona apliquen els mateixos principis formatius, basats fidelment en l’ideari de Pere Vergés.

Inaugurat el 1965, ocupa un edifici de nova planta, dissenyat per Oriol Bohigas i Josep Maria Martorell, i construït al voltant d’un menjador central. Disposa de piscina, camps de futbol i pistes de bàsquet, voleibol i atletisme. Actualment comptem amb 8.160 m2 d’instal·lacions i 15.055 m2 d’espais exteriors, als quals el curs 2022-23 sumarem un nou Pavelló esportiu.

Inaugurat el 1968, ocupa l’edifici noucentista projectat per Enric Sagnier en una antiga finca rústica. L’excepcional entorn natural va permetre recuperar l’escola a l’aire lliure. Disposa de camp de futbol i pista de bàsquet i pavelló esportiu. 6.955 m2 d’instal·lacions i 19.755 m2 d’espais exteriors.