Escola Garbí Pere Verges

VII Congrés de Treball de Recerca i XVI Premi Fundació Escoles Garbí de Treball de Recerca

Divendres 30 d’abril vam celebrar el VII Congrés de Treball de Recerca de la Fundació Escoles Garbí, de manera presencial a les dues escoles. Els alumnes de primer de batxillerat van gaudir d’una jornada plena d’activitats relacionades amb la recerca i el seu procés.

En el Congrés, els alumnes de primer de batxillerat de les nostres escoles van tenir l’oportunitat de conèixer el producte final d’un procés intens d’investigació, aplicats a diferents àmbits, amb la participació dels alumnes de 2n de Batxillerat que han quedat finalistes en el XVIè Premi Fundació Escoles Garbí de Treball de Recerca.

Enguany, la Fundació Escoles Garbí ha seleccionat tres treballs de cada escola:

De l’Escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues, l’Hugo Rivera va presentar el seu treball de l’àmbit del disseny “Rebranding dels Philadelphia 76ers”, dirigit pel Sr. Álvaro de Pedro; la Candela Román el treball de l’àmbit d’expressió artística, “A qué sabe tu olvido”:una propuesta de guión cinematográfico inspirada en el lenguaje de Pedro Almodóvar”, dirigit per la Sra. Noemí Carrasco; i la Júlia Esteso el treball de l’àmbit de les llengües i creació literària, “El català als patis escolars dels nuclis urbans de Catalunya. Elaboració d’un conte il·lustrat per fomentar-ne l’ús entre els infants de Sant Ildelfons”, dirigit per la Sra. Laia Masó.

I de l’escola Garbí Pere Vergés de Badalona, el Nil Casals va presentar el seu treball de filosofia i creació literària “Desvestint el “Sapere aude”  en els adolescents”, dirigit per Carlos Garcia; el Joel Sánchez el seu treball de física quàntica “Anàlisi i comparació entre l’experiment de la doble escletxa de Young i l’experiment del gat Schrödinger”, dirigit per David Coll i, per últim, la María González amb el treball de l’àmbit social “Anàlisi sobre la influència de la geopolítica sobre el preu del pa actualment a Badalona”, dirigit per Montse Figuera.

Aquestes presentacions serveixen perquè els alumnes puguin veure com es fa un treball de recerca de diferents àmbits, quin és el seu procés, com es comuniquen els resultats i com es presenta el producte final. En aquesta edició, a més, van tenir l’oportunitat de fer-los preguntes sobre l’elaboració del treball de recerca, aspectes més concrets relacionats amb cada temàtica i, fins i tot,

Després de les exposicions dels seus companys i un petit descans, vam continuar amb els tallers que es van programar orientats a dotar d’eines i recursos als alumnes per desenvolupar la seva recerca, el procés d’investigació i la presentació del treball. Els 8 tallers programats a cada escola contemplaven diferents tipologies de recerca: de creació artística i literària, els socials i humanístics, la recerca experimental, els de l’àmbit d’economia i empresa, de disseny i producció tecnològica; així com mètodes i tècniques de recollida d’informació, com són les entrevistes i les enquestes.

Va ser un gran dia dedicat a la recerca on tothom, professors i alumnes, van participar activament, amb interès i amb molta i il·lusió.

La jornada va finalitzar amb la deliberació del jurat dels premis que va anunciar la participació dels tres finalistes de cada escola a la segona edició de la Setmana dels Premis de Treball de Recerca que tindrà lloc a les xarxes socials de l’Escola i on es farà l’anunci dels guanyadors dels premis. Des de dilluns 3 de maig fins divendres dia 7, es publicaran continguts relacionats amb la recerca i l’elaboració dels treballs de recerca, on els 6 finalistes seran els protagonistes amb el seus testimonis, juntament amb els directors que han fer el seu seguiment i els membres del jurat.

Us animem a participar-hi a través de l’Instagram de l’Escola:

  #TR2021