Escola Garbí Pere Verges

IV Congrés de Treball de Recerca

Dimecres dia 7 de febrer vam celebrar el IV Congrés de Treball de Recerca de la Fundació Escoles Garbí, . el que  els alumnes de primer de batxillerat de les dues escoles van poder gaudir de diverses activitats relacionades amb la recerca i el seu procés.

L’objectiu principal d’aquesta jornada era oferir-los eines i recursos variats per tal que puguin complir els seus objectius i presentar el seu Treball de recerca (TR) al primer trimestre de segon de batxillerat.

Per tal d’adaptar les activitats a les necessitats dels nois i noies, es van programar dues xerrades simultàniament: El mosaic del meu barri. Conservació del patrimoni musivari de la ciutat”, a càrrec de la Sra. Montserrat Pugès i Dorca, Responsable d’intervencions en el patrimoni de l’ Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona; i  “Genètica i biotecnologia: fent màgia al laboratori?”, càrrec de la Sra. Gemma Marfany, professora titular de Genètica a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Després de cada xerrada, els alumnes de segon de batxillerat que van quedar finalistes per haver fet els millors Treballs de Recerca, van presentar-los davant els seus companys. D’aquesta manera els alumnes de primer van poder veure com es fa un treball d’aquest tipus i com es presenta.

A mig matí, i aprofitant l’esplèndid dia que feia, vam fer un descans per esmorzar i agafar energia, per continuar amb els diversos Tallers que es van programar. Els alumnes van poder fer-ne un sobre el tema que van voler: eines de word, excel, recerca i xarxes socials, drets d’autor i plagi, com superar la por escènica, disseny de pàgines web, programació, fonts primàries, com utilitzar el portfoli Mahara, com fer infografies, com fer presentacions atractives i recursos audiovisuals.

Va ser un dia intens que va acabar amb l’acte de presentació dels guanyadors del XII Premi Fundació Escoles Garbí de Treball de Recerca de la Promoció de batxillerat 2016-2018. Després d’una deliberació intensa degut a l’alt nivell dels TR finalistes, el jurat va decidir que les guanyadores serien:

A Esplugues Paula Carbó amb el treball: La base genètica del Síndrome del QT llarg de Paula Carbó. 

A Badalona Anna Teixidó, amb L’estudi comparatiu de la percepció de la felicitat fet sobre dues mostres significatives de nens d’entre 8-10 anys de Laia Foundation (Vedanthangal) i Pere Vergés (Badalona).

Aquest congrés és una de les activitats de la nostra fundació on les noies i els nois de les dues escoles poden coincidir, conèixer-se i intercanviar opinions. Va ser un gran dia on tothom, mestres i alumnes van participar activament i amb molta i il·lusió per tal que el congrés fos un èxit. A tots ells, felicitats i moltes gràcies.