Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Visita Museu Nacional d’Art de Catalunya

El dimecres 9 de març, els alumnes de Fonaments de les arts de 1r i de 2n de Batxillerat Artístic i d’Història de l’art de 2n de Batxillerat, vam visitar la col·lecció permanent del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

La primera part de la visita va ser important perquè ens va permetre contemplar directament moltes de les obres que hem estudiat durant el curs. Malgrat ja les coneixíem, en veure-les directament, vam tenir una percepció diferent de la que tenim a través de les imatges impreses i digitals. A Fonaments 1, vam visitar l’art pictòric i escultòric medieval, renaixentista i barroc. A Fonaments 2 i Història de l’art, vam visitar l’art contemporani dels segles XIX i XX.

La segona part va girar al voltant de la darrera fase del Projecte Artístic anual. Es tractava de descobrir una obra d’art contemporani de la col·lecció del museu, amb la qual podíem trobar alguna connexió amb l’obra que cadascú de nosaltres hem creat durant el primer i el segon trimestre. En definitiva, vam establir un diàleg amb una obra concreta.

Ens fa molta il·lusió poder compartir aquestes experiències amb tots vosaltres. I ho podrem fer el 27 d’abril en un acte preciós al mateix museu.

Els esperem!