Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Visita al nou Pavelló d’esports

El passat 17 de febrer vam tenir la gran sort de fer una visita a l’obra del nou Pavelló d’esports que l’arquitecte Pedro Ayesta ha dissenyat i que dirigeix.

El moment de la visita va ser fantàstic perquè va coincidir amb els dies en què estaven instal·lant les grans bigues de fusta laminada que formen l’estructura de la coberta. Vam poder veure clarament el diàleg entre els tres materials que l’arquitecte ha triat per al seu disseny: formigó armat per a la forma bàsica de l’edifici i per a resoldre la seva relació amb el terreny; el ferro per a l’estructura dels pilars; la fusta laminada per a l’estructura horitzontal de la coberta.

El conjunt, en el moment que el vam visitar, era similar a l’esquelet d’un enorme animal. L’arquitecte ens va explicar que aviat arribaran els panells prefabricats per a la coberta, les façanes i les grades.

També ens va mostrar alguns dels dibuixos que fan al seu despatx mitjançant un nou programari i que treballa virtualment en tres dimensions. Aquest sistema, si és utilitzat per l’arquitecte i tots els enginyers que resolen elements parcials de l’edifici com l’estructura i les instal·lacions, és en si una garantia de qualitat ja que integra tots els elements tridimensionalment de manera coherent.

Moltes gràcies per aquesta visita. Va ser tot un descobriment!