Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Taller manipulació d’aliments

Al començament no ens fèiem cap idea de què ens parlarien al taller, de fet tots pensàvem que com bé diu el títol, anaven a parlar-nos només de la manipulació d’aliments perquè en un futur puguem obrir la “guingueta”.

Quan va arribar la instructora a la classe i es va presentar, tots vam fer silenci per a poder escoltar-la. A partir d’aquest punt, va començar a parlar i durant dues hores seguides, vam estar atents a la xerrada.

En un principi ens va començar a fer preguntes de si sabíem de què aniria el taller, o amb quin objectiu ens el feia, però ningú no va dir res.

Va començar explicant-nos les normes que s’han de seguir a la cuina per a poder manipular els aliments, des de la vestimenta o les normes d’higiene, fins a quines taules o ganivets s’han o s’haurien de poder utilitzar per a cada diferent grup d’aliments. Seguidament, va fer un enfocament més cap a les normes que hauríem de seguir quan estiguem manipulant els aliments a la guingueta: cabells recollits, l’ús dels guants, rentat de mans, rentat de la superfície en la qual treballarem… A més a més, també va afegir que perquè es puguin acomplir les diferents normatives d’higiene, de les tres persones que tindrem treballant a la guingueta setmanalment, una s’haurà d’encarregar de recollir els diners, per altra banda, la segona persona haurà d’encarregar-se de tallar pa i sucar-lo amb el tomàquet, i finalment l’última persona s’haurà d’encarregar només d’introduir l’embotit i un cop acabat, lliurar l’entrepà a l’alumne. Finalment, va acabar la xerrada parlant-nos dels diferents tipus d’al·lèrgies i de quin efectes poden  causar. Amb el seu coneixement va poder anomenar-nos la llista generalitzada que existeix d’al·lèrgens als restaurants, i ens va anar explicant de què tractava cadascun d’ells.

Concloent doncs, pensem que aquesta formació no només ens serà útil en l’actualitat per ampliar els nostres coneixements i per poder fer un bon ús de la guingueta aquest curs, sinó també ens serà útil per un futur si ho hem d’aplicar i tenir en compte en la nostra vida professional.

Encarregats del noticiari – Classe Plató