Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Taller de prevenció de conductes de risc

Dilluns 11 de gener, els alumnes de les classes Eneida, Ilíada i Odissea de 2n d’ESO, vam fer un taller amb l’ajuda de la Sra. Aina , la instructora de tallers escolar, sobre la pressió de grup.

Vam iniciar el taller parlant de diverses situacions de la vida quotidiana que ens poden passar en un futur pròxim, com per exemple: si en el nostre grup d’amics hi ha una part d’ells que són consumidors de tabac, de quina manera actuaríem davant aquesta situació?. La majoria d’ells (els seguidors) es deixarien portar hi ho provarien i fins i tot els que tenen una actitud passiva (que són tots aquells que no fan res, però majoritàriament s’uneixen), també ho provarien. Un x % de la població d’adolescents no ho farien i seguirien amb el seu pensament, per problemes que pot comportar i noves addiccions. També, vàrem parlar de la mateixa situació però envers el consum d’alcohol.

Seguidament, vam fer una activitat molt lúdica i entretinguda que ens feia veure i comprendre aquests fets, encara que hi ha vegades que ni te n’adones. L’activitat era la següent: la Sra. Aina ens va donar uns papers, espaguetis i cinta adhesiva, l’objectiu de l’activitat era fer una construcció, el més alta possible, en un temps limitat. A l’acabar, la Sra. Aina ens va dir que si ens havíem adonat que cadascun dels integrants del grup havíem adoptat diferents rols: els líders, els seguidors i els passius.

Creiem que va ser un taller molt interessant i profitós, ens ho vam passar bé i vam comprendre certament el que significa la pressió de grup, que era l’objectiu de l’activitat.

Alex E., Daniel A. i Andrea S.