Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Sortida al Mercat d’Esplugues

Els nens i nenes de 2n de Primària han començat un nou Projecte de treball que té com a títol El Mercat.

La sortida al mercat té com a objectiu conèixer els productes que hi venen i, a banda de l’observació, els alumnes interactuen amb els venedors de les parades. Hi ha un treball previ de distribució dels grups per tal de poder comprar els productes a les diferents parades que hi ha al mercat. Cada grup escriu les seves pròpies llistes de la compra per no oblidar-se res. Així doncs, aprenen a anar a comprar, observen, manipulen llistes de la compra i diners i compren els aliments per tal de preparar-se el berenar i poder-lo menjar a la classe aquella mateixa tarda.

En Mario, de la classe Sant Nicolau, ens ho explica a la seva crònica de la sortida:

“La Vella Quaresma ens va demanar ajuda i ens va fer una llista de menjar que necessitava que li compréssim. El meu grup vam anar a comprar 100g de carn picada a la carnisseria.

Hi havia moltes parades al mercat: la cansaladeria, la fruiteria, la parada de fruits secs, la polleria, la peixateria, la bacallaneria…

El meu grup érem en Marcos, la Thaïs i jo, en Mario. El meu càrrec era encarregat del moneder, consistia en pagar i mirar el tiquet.

Tots els grups vam anar sols a cada parada.

Em va agradar perquè vam anat sols a les paradetes.”

Alumne: Mario
Classe: Sant Nicolau