Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Sortida al Delta del Llobregat

Durant la primera UT, estem treballant els diferents tipus d’ecosistemes així que no hi havia millor manera que anar a visitar el delta del Llobregat per poder presenciar els diferents tipus d’ecosistemes que tenim al nostre voltant.A primera hora del matí, a l’iniciar les classes, vam anar cap allà en autocar i vam retornar a l’escola a l’hora de dinar.

Quan ja érem allà, ens vam dividir en quatre grups, els de treball específic. Cada grup de treball específic tenia un monitor que treballava al delta de Llobregat. Aquest monitor ens va fer una breu explicació del que veuríem durant la sortida. A continuació ens vam dividir en petits grups i ens van donar a cadascun d’ells una motxilla petita la qual duia diversos documents amb informació sobre les diferents espècies de fauna i flora que habiten al delta del Llobregat. La motxilla també contenia un full que cada grup hauria d’omplir amb les diferents espècies de flora i fauna que anéssim veient al llarg de la sortida, a més d’uns prismàtics, per contemplar espècies a distància. Finalment, la motxilla també duia una brúixola i un mesurador de petjades que en el nostre cas no ens va ser necessari. Un cop teníem clar el que veuríem i el que hauríem de fer, vam començar el recorregut.

Durant el recorregut, vam visitar diferents ecosistemes, alguns d’ells van ser: aiguamolls, pinedes, platges… Al ser un dia ennuvolat, les espècies que vam contemplar van ser escasses. Malauradament, a la platja, on desembocava el riu, no vam poder apreciar gairebé cap espècie, però va ser compensat amb les vistes al mirador del delta. Encara que no vam veure cap espècie a la platja, els aiguamolls estaven replets d’aus i va ser bon moment per treure els prismàtics de la motxilla i contemplar la gran varietat d’espècies que habiten l’ecosistema.

Aquesta sortida, va ser una sortida de mig dia, però en poca estona vam aprendre moltes coses. Durant el matí vam poder observar els diferents ecosistemes que hi ha al delta del Llobregat, i la varietat d’espècies, tant de flora com de fauna, que els habiten. Va ser una sortida molt interessant i molt dinàmica, la qual creiem que ens ha ajudat a entendre diferents temes que hem tractat a treball global, ja que al aplicar conceptes que treballem a classe a la nostra vida real, facilita molt el seu aprenentatge.

2n d’ESO

23 d’octubre del 2019


Sortida Delta Llobregat 2n ESO de comunicaciogpv