Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Santa Cecília a l’Escola

A les nostres escoles gaudim d’aquesta tradició basant-nos en el vessant artístic i musical de la festivitat.
Al llarg de tota la setmana hem pogut gaudir de petites mostres musicals que alguns alumnes ens han volgut oferir abans de dinar. Els instruments que hem pogut escoltar han estat: piano, violí, flauta, timbal… A més abans de començar les audicions, els alumnes de la classe Santa Cecília, com a protagonista de la celebració, han fet les presentacions corresponents.

També hem pogut gaudir dels tradicionals concerts de Santa Cecília que els alumnes de primer i tercer ens han ofert a companys i familiars, així com de l’obra de teatre musical d’Alícia al país meravelles. Aquesta ha estat organitzada pels alumnes de l’optativa de Batxillerat: Dinamització cultural. Han hagut de fer tot el procés de cerca, contractació i organització de l’esdeveniment, posant així en pràctica tots els aprenentatges que han adquirit al llarg de la matèria.

I per què a la nostra Escola és tan important la música? Doncs podríem dir que per tradició, però és que, a més a més, la ciència i els darrers estudis en neuroeducació avalen els beneficis que la música aporta al llarg del desenvolupament cognitiu: les emocions, l’adquisició de vocabulari, la discriminació auditiva, el llenguatge matemàtic, l’atenció, la memòria… i és que la música ens acompanya al llarg de la nostra vida, per això és imprescindible donar-li el valor i la rellevància que es mereix des de l’Escola.

Laura Pueyo
Coordinadora Etapa 1 Cicle 2

Més imatges