Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Ruta de l’exili a França

Dijous  3 de febrer, el grup de 2n de Batxillerat, vàrem realitzar una sortida a França tot resseguint la ruta de l’exili republicà un cop acabada la Guerra Civil Espanyola.

Vam sortir d’Esplugues de Llobregat a les 7:30h direcció a la Maternitat d’Elna i vam arribar al voltant de les 11h del matí.

La visita va ser emocionant, ens van fer una visita guiada per tota el palauet. Seguidament, ens van ensenyar unes entrevistes en format vídeo de l’Elisabeth, i els nostres companys ens varen recitar un poema de la seva autoria sobre la Maternitat. Un cop acabades les activitats programades, vam anar rumb a la platja d’Argelers, antic assentament dels camps de concentració francesos, en els que es van empresonar els exiliats republicans; i vàrem podem fer-nos una idea de les dificultats que debien passar en aquella platja sense aliment ni aigua potable.

A les 15h vam arribar a Vajol, allà vam dinar i ens hi vam estar unes hores, seguidament vàrem pujar a l’autocar i vam anar cap el monument de Lluís Companys. En aquest punt diferents grups de companys van explicar i teatralitzar els fets dels qui van creuar la frontera a peu des de la Vajol.

Finalment al voltant de les 17h de la tarda vam anar a l’autocar per tornar cap a l’escola.

Va ser un dia molt emocionant i interessant.


Sortida ruta de l’exili a França – Batx2 – Curs 2122 from comunicaciogpv