Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Ruta cultural per Barcelona

Ens vam trobar a l’escola a primera hora i vam anar directament al barri de les Corts, allà vam visitar la Colònia Castells, una antiga colònia industrial que hi fabricaven tela de xarol. Va ser construïda a finals del segle XIX i en aquell moment quedava als afores de la ciutat. Seguidament, vam caminar fins a l’antiga presó model, per visitar-la des de fora, la Sra. Gemma Marí, la nostra professora, ens va explicar la seva història i la importància que té per Barcelona, ja que és un símbol de la repressió franquista.

Més tard vam anar al Parc de l’Espanya Industrial, una antiga fabrica tèxtil de mitjans del segle XIX, propietat de la família Muntades. Allà vam fer una pausa per esmorzar i decidir el nom del nostre blog (el projecte en el qual estem treballant) i vam decidir unànimement que es dirà European roots. Tots junts, vam continuar passejant pels carrers del barri de Sants, fins a arribar a plaça Espanya, on vam decidir anar a veure el pavelló fet per l’alemany Mies Van der Rohe. Aquest pavelló es va fer per l’exposició de Barcelona del 1929, que va ser un abans i un després de l’arquitectura de la ciutat de Barcelona, ja que era una estructura molt més moderna. Després d’agafar el metro a plaça Espanya, vam baixar a Urquinaona per arribar al museu etnològic i de cultures del món de Barcelona. Allà vam descobrir diferents costums i objectes culturals de  l’Àfrica, Oceania i països com l’Índia. En el museu, la Sra. Gemma, ens va fer de guia i ens va explicar les diferents costums de cada lloc.

Creiem que d’aquesta sortida hem après tots molt sobretot per entendre que cada país té la seva ideologia i maneres de fer diferents en relació als seus rituals i creences, i que no per això són més o menys evolucionats que ningú.

Gerard T.