Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Què creus que et diria el teu jo del futur?

Els alumnes de segon de Batxillerat han enterrat aquesta setmana la seva càpsula del temps, en la que guarden tot allò que per ells té un valor que volen que perduri ara que estan a uns mesos de tancar la seva etapa escolar. Simbòlicament, han escrit una carta en la qual el seu jo del futur, el seu jo del mes de juny vinent, els parla sobre el curs que hauran viscut. Aquest és el missatge que els alumnes de la promoció Íchnos d’Esplugues han escrit: una forma de preparar-se i visualitzar el curs que encara els espera per davant:

Avui, 15 de juny del 2024, els alumnes de la promoció Íchnos donem per finalitzat segon de batxillerat. Podeu pensar que encara ens queda l’acte de graduació, però mentalment, un cop acabada la Selectivitat, ja hem acabat. Per a alguns ha sigut el final d’una llarga etapa, per altres, el final d’una més curta, però per tots igual el final de la nostra etapa a Garbí. Per tant, Íchnos del 6 d’octubre del 2023, gaudiu molt d’aquesta darrera etapa.

Ha estat un any intens, amb molts alts i baixos, que a poc a poc hem anat superant. En alguns moments ha semblat interminable, però girant la vista enrere veiem que ha estat un curs fugaç. Això sí, us requerirà molta constància i esforç dia rere dia. Aquesta és la clau del 2n de batxillerat.

Hi ha hagut moments durs, no us enganyarem, però amb dedicació hem pogut  assolir els nostres objectius. Hem crescut, hem après i hem treballat junts, i ara emprenem camins cap al nostre futur individual. A alguns us costarà descobrir quin serà, d’altres encara no ho sabem, però tenim clar que ens esperen molts reptes. Amb els valors que us dèiem d’esforç i constància arribarem molt lluny.

La Promoció ha estat el símbol de la nostra unió, del treball en comú i la col·laboració. Junts, hem format un gran equip i, l’un amb l’altre, hem treballat plegats per assolir un objectiu en comú: l’èxit de la nostra promoció. No us oblideu d’això, realment és el més important que us emportareu aquest curs. Cada fira, taller i tasca conjunta han estat un exemple del nostre esforç i de la nostra capacitat de col·laboració. Tots hem estat un, tots hem estat i sou Íchnos.

Amb el treball de tot un any podreu gaudir d’un viatge tots junts a Roma, la destinació que vam escollir. Serà un moment molt especial, ja ho veureu. L’últim viatge que fareu tots junts! És una gran cloenda per una etapa. Al principi hi va haver queixes, ja ho sabeu, però un cop allà, tots vam saber que era una oportunitat que no podíem menysprear. No dubteu que us ho passareu d’allò més bé.

Sense les persones més properes a nosaltres, els professors, les famílies i els amics, res d’això hauria estat possible. Valoreu-los, perquè són imprescindibles per poder sobreviure a aquest curs. Sense el seu reforç constant, la seva dedicació, la seva paciència i la seva ajuda, la Promoció no hauria tirat endavant. Tots ells també han format i són part d’Íchnos.

Avui, tanquem l’etapa a Garbí per començar-ne moltes altres, potser plegats i potser per separat. Ara bé, tenim clar que sempre tindrem un bon record dels nostres anys a l’Escola i estarem agraïts per tot el que ens ha ensenyat. Sou homes i dones d’avui, però aviat, com nosaltres, sereu homes i dones del demà.

Promoció Íchnos
Segon de Batxillerat

Garbí Pere Vergés Esplugues