Escola Garbí Pere Verges Esplugues

“Produir coses que ningú no demanava”

Les alumnes d’Història i Fonaments de les Arts de 1r de batxillerat hem anat al Museu d’Art Contemporani de Barcelona en el marc de l’exposició En temps real. La Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, per fer una visita-taller ben especial anomenada “Produir coses que ningú no demanava”.

Els artistes Alba Rihe (artista performance) i Marc Larré (escultor) han conduit la sessió i ens han proposat experimentar l’exposició des d’una perspectiva ben diferent. Després de fer una dinàmica per escalfar motors en la que davant de preguntes ens havíem de posicionar, ens hem preparat per visitar en parelles les sales expositives amb el handicap de que un dels dos aniria amb els ulls tapats i l’altre li hauria d’explicar les obres exposades. En un primer moment ens ha costat fer de guies i d’invidents però poc a poc hem anat agafant confiança l’un amb l’altre i ens hem adonat que hem viscut les obres des de la nostra imaginació i des de la lectura de les paraules del nostre acompanyant i els comentaris dels guies artistes. A la meitat de la visita, hem canviat els papers de manera que tothom ho ha pogut experimentar.

Ens ho hem passat molt bé descobrint des d’una vessant lúdica el museu i les obres, que després, teníem moltes més ganes de veure per saber com eren! Hem parlat de la figura del col·leccionista i dels museus i de quin paper tenen en la producció artística a través de la figura de Rafael Tous i el llegat que ha deixat al MACBA.


Sortida MACBA Batx1_2122 de comunicaciogpv