Escola Garbí Pere Verges Esplugues

L’activitat amb l’ONCE

Perquè va venir l’ONCE a l’Escola per fer-nos unes activitats de sensibilització per saber com hi veuen i com és el dia a dia dels companys que no hi veuen bé. El primer que vam fer va ser un circuit a l’aire lliure. Aquest circuit consistia a superar uns obstacles, com per exemple botar una pilota de bàsquet, conduir amb el peu una pilota de futbol, o bé córrer fent ziga-zaga. Tots aquests obstacles els vam haver de superar amb unes ulleres de piscina especials. Aquestes ulleres ens permetien veure igual que un nen o nena amb baixa visió. Amb elles, vam poder comprovar que no podíem veure més lluny de 3 metres. Quan vam començar el circuit estàvem molt insegurs, ja que era una situació nova per a nosaltres.

Finalment, després de dinar, vam anar a l’Àgora a fer el tancament de l’activitat. Allà no només vam poder explicar com ens havíem sentit durant el circuit del matí, sinó que ens van deixar unes altres ulleres fetes de 2 a 8 capes de plàstic. Amb aquestes noves ulleres ens van demanar que llegíssim els llibres que havíem portat. Quan vam començar a llegir el llibre ens vam sentir una mica estranys, ja que no veiem gairebé cap lletra.

Per concloure, volem dir que ens ho vam passar molt bé, i també vam saber posar-nos a la pell d’aquells companys o companyes que tenen més dificultats per veure-hi bé.

Crònica col·lectiva

Classe Llimoner


Activitat ONCE EP4 de comunicaciogpv