Escola Garbí Pere Verges Esplugues

La figura humana

Segons molts historiadors de l’art, el cos humà és el subjecte més complex per a un dibuixant. Per a poder-lo entendre, hem utilitzat un sistema de proporcions senzill i fàcil de recordar. Identifica els blocs principals de l’estructura anatòmica: cap/coll – tors – abdomen/pelvis – cuixa – cama/peu. Sobre aquesta base, acabem de situar els braços i les mans.

Un cop interioritzat aquest esquema, hem treballat amb un model al natural i amb escultures per a enriquir la nostra percepció i els nostres recursos de representació.

Com a projecte final, hem dut a terme una composició inspirada en les imatges de les ceràmiques gregues de les èpoques arcaica i clàssica. Hem començat fent vídeos breus de nosaltres mateixos en moviment. Després hem aïllat tres fases del moviment i les hem dibuixat independentment a la mateixa escala. Hem calcat els dibuixos amb paper vegetal i els hem combinat creant una composició que recrea el moviment com a escena. Finalment, hem incorporat el color mitjançant pintura acrílica: fons fosc i uniforme i un color per a les figures, però amb una tonalitat diferent per a cada fase del moviment. Les línies interiors de la figura són del mateix color que el fons.

En aquestes imatges, els hi mostrem alguns dels treballs que han realitzat els alumnes.