Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Jo vull ser Rei!

Benvolguts i benvolgudes!

Al regne de Nausica la tràgica mort del seu rei ha deixat als seus súbdits immersos en una profunda tristesa i desesperació. Vosaltres, el seu poble, esteu preocupats per la vostra seguretat, necessiteu un rei que us ajudi i defensi, doncs a les fronteres del regne hi habiten bàrbars, ogres, gegants i algun que altre ésser fantàstic. El consell reial ha decidit que aquells herois i heroïnes que estiguin millor preparats i preparades, tinguin més habilitats i capacitats, demostraran ser dignes de ser el rei o la reina de Nausica.
Qui regnarà?

Aquest ha estat el punt de partida del quart Treball Global dels alumnes de les Classes Eneida i Odissea.

Tota la Unitat s’ha organitzat a partir d’aquesta situació. Els grups de treball, escollits pels propis alumnes, s’han convertit en famílies de l’edat mitjana, on el treball individual i el treball en equip comptava per obtenir“Nausics”, la moneda del regne.

L’equip que al finalitzar totes les activitats ha obtingut més Nausics s’ha convertit en Rei. A la resta d’equips, i en funció de la puntuació se’ls ha assignat un estament de la societat feudal.

Les activitats que han anat realitzat al llarg de les últimes setmanes, han servit per obtenir puntuació però, sobretot, per adquirir tots els coneixements que corresponien a aquesta unitat temporal.

Van preparar una sortida la Barri Gòtic i al Barri de la Ribera de Barcelona on van haver de superar un seguit de proves; fer un vídeo sobre les energies que s’utilitzaven a l’edat mitjana per a les tasques del dia a dia; escriure la biografia d’un personatge com Bernat Cadireta, pregoner de la ciutat de Barcelona, Andreu Malla, moliner de la ciutat de Barcelona del s. XIV, o la comtessa Arsenda de Pallars i, finalment, treballar i utilitzar la geometria per dissenyar una casa de l’època medieval, amb l’ajuda de l’aplicació Tinkercad 3D.

Un cop fet el recompte final de nausics, cada grup de treball ha analitzat el seu estament social, n’ha fet una fitxa i ha representat escenes de la vida quotidiana del seu estament que han fotografiat, retocat digitalment i convertit en un retaule (tot i saber que els retaules eren de temàtica religiosa).

La valoració que n’han fet els alumnes és que ha estat un projecte en què a més d’aprendre, el sistema de puntuació els ha motivat a treballar més i millor.


Mostra d’un vídeo de l’activitat “L’energia a l’Edat Mitjana”