Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Inici Projecte artístic del Batxillerat artístic

Divendres 13 de desembre, els alumnes del Batxillerat artístic de 1r i 2n de les escoles d’Esplugues i de Badalona vam fer conjuntament una activitat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) formant part del Projecte artístic d’aquest curs: el Projecte LLIBERTAT.

La sessió s’emmarca dins del procés de reflexió i de creació que vam engegar al setembre. A la primera trobada vam triar el tema sobre el qual volem reflexionar: la llibertat. A partir d’aquí, en diverses matèries, però molt especialment a filosofia, vam identificar una sèrie d’idees o perspectives des de les quals podem entendre la llibertat avui dia. Són idees que ens han arribat a través del pensament de diverses èpoques però que trobem que encara són plenament vigents.

La següent sessió la vam desenvolupar a cada escola i va consistir en investigar un o diversos autors contemporanis que treballen la seva obra incorporant alguna de les idees-perspectiva sobre la llibertat que havíem identificat. Els alumnes vam triar individualment quina idea ens interessava més i així vam configurar els equips de creació. Tots nosaltres crearem l’obra que vulguem i ho farem segons nosaltres preferim, ja sigui en solitari o en grup. El llenguatge visual dels artistes contemporanis que tenim com a referents de cada idea sobre la llibertat ens ajuda a començar a imaginar la nostra pròpia obra però sobretot a familiaritzar-nos amb determinats recursos visuals i la manera com han estat utilitzats per a expressar una determinada idea.

Finalment, la sessió al MNAC va tenir per finalitat triar una obra del museu que creiem que té alguna relació amb la idea-perspectiva que cadascú de nosaltres treballa. Amb la idea que volem expressar, els recursos visuals dels referents contemporanis i l’obra del MNAC, ens proposem donar forma a la nostra pròpia obra establint un diàleg amb tots aquests elements i mirant de descobrir en nosaltres quelcom que encara no sabem.