Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Estades a Capafonts

Enguany, a l’Escola d’Esplugues, els cursos de Primària que han anat primer han sigut els de tercer i quart.

Les classes de Ponent, Mestral i Tramuntana d’EP3 i Llimoner, Taronger i Del Xiprer d’EP4 han iniciat el curs formant nous grups d’alumnes. Des de setembre, les dinàmiques establertes pels nostres mestres a les aules han afavorit la cohesió i pertinença al grup. Però poder marxar tres dies amb els companys i companyes fan, ben segur, que tornin amb amics i amigues i experiències inoblidables.

La vivència que tenen els nens i nenes d’aquests dies només la poden explicar i transmetre ells amb les seves paraules. Així, ho han fet els alumnes de Mestral, escrivint una crònica on han reflectit les seves experiències.

La J., alumna de la classe Mestral, del color verd, ens ha explicat:

“El dilluns 9 d’octubre la classe Mestral va anar d’Estades a Mas Fortet i vam anar amb la classe Del Xiprer. El Mas Fortet és una casa a on va tota Primària.

Allà, hi vam fer cabanes i un joc de nit. També vam fer dues excursions. La primera va ser al poble de Capafonts. L’altre va ser anar al riu Brugent. També vam fer una discoteca. Em va agradar molt perquè vam fer moltes coses.”

La C., alumna de la classe Mestral, del color blanc, ens ha explicat:

“Dilluns, 9 d’octubre vam anar de colònies a Capafonts amb la classe Mestral i la classe Del Xiprer.

Vam estar 2 hores a l’autocar, a l’arribar vam deixar les maletes i vam esmorzar. Després vam escollir calaixet i ens vam ordenar l’habitació. A nosaltres ens va tocar l’habitació del Brugent, però altres nens de la classe van anar a una habitació que es diu Tosques. Més tard vam fer lliure, parlar, fer cabanes…

Després de fer lliure vam dinar, el menjar era arròs amb tomàquet, de segon mandonguilles i de postres fruita. Vam tornar a fer una estoneta de lliure i també vam anar d’excursió. Primer ens vam posar les motxilles i vam anar d’excursió al poble de Capafonts.Anant a Capafonts vam cantar cançons, berenar i tornar a la casa.

El següent dia vam esmorzar i vam anar d’excursió un cop. A la nit vam fer disco. A mi em va agradar molt.”

La S., alumna de la classe Mestral, del color blau, ens ha explicat:

“Els dies 9, 10 i 11 la classe Mestral van anar a Capafonts. Allà vam arribar, vam esmorzar i després teníem una estona lliure. Més endavant va ser l’hora de dinar i a la tarda vam fer una excursió. També vam fer un joc de nit que consistia a buscar cintes dels colors de l’escola: verd, blau i blanc. L’endemà van fer una excursió al riu que em va agradar molt i també a la nit vam fer una discoteca i la meva part preferida va ser quan el Gael va sortir a ballar. El dia següent vam fer les maletes i vam tornar a l’escola. El que més em va agradar va ser la discoteca.”

Els alumnes de la resta de cursos hauran d’esperar fins al tercer trimestre per gaudir-ne.

 

Més imatges