Escola Garbí Pere Verges Esplugues

ERASMUS+ “Choc – Cultural History of Cacao”

Un grup d’alumnes d’Hongria, Bèlgica, Itàlia i Portugal van visitar-nos per treballar diferents aspectes de la història del cacau. Aquests alumnes europeus es van allotjar a les cases d’alumnes de la nostra escola, més concretament de 3r i 4t d’ESO.

Al llarg de la setmana, vam realitzar diverses activitats, totes elles relacionades amb la història del cacau i la xocolata, com visitar diferents museus per conèixer el procés del cacau, des d’on s’extreu fins quan es converteix en xocolata, fer un tast o conèixer les cultures precolombines. També vam fer dues gimcanes per Barcelona per conèixer la ciutat i la seva història, però sempre relacionant-ho amb la xocolata i el descobriment d’Amèrica que és des d’on ens va arribar a Europa al segle XVI. Totes aquestes activitats tenien un altre objectiu: la cohesió de grup, ja sempre anàvem treballant i fent les activitats i visites amb diferents grups formats per alumnes dels diferents països.

Des del punt de vista de tres alumnes de 3r d’ESO, aquesta experiència ens ha estat molt útil en tots els aspectes, però el que més remarquem és el fet d’haver practicat l’anglès, ja que notem una gran millora des de quan vam començar. Nosaltres tres vam acollir alumnes belgues i podríem dir que hem establert una gran connexió amb ells i amb tot el grup.

Aquest projecte té una durada de dos anys, en els quals anirem treballant altres temes relacionats amb el cacau i que ens permetran viatjar als països dels companys que hem acollit i tenim moltes ganes d’anar-hi!

Martina, Marc i Anna
Classe Atlàntida


Erasmus+ “Choc Cultural History of Cacao” from comunicaciogpv