Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Erasmus a Romania: “Tracing our european spirit”

El passat 12 d’octubre, els alumnes van agafar un avió a l’aeroport del Prat i després de tres hores de vol van aterrar a Bucarest. Aquí es van retrobar amb els seus companys de Grècia, Xipre, Polònia, Àustria i Romania.

L’objectiu de la trobada, així com la que es va realitzar a Barcelona tot fa una any, era aprendre i conèixer més i sobre la cultura i la història dels diferents països del programa. Durant l’estada al país, van participar en diferents activitats d’on van ser capaços d’extreure coneixement a l’hora que van poder practicar l’anglès i relacionar-se amb la resta de companys.

Normalment, als matins, el grup sencer realitzava diferents visites a museus o localitzacions importants de la ciutat. Una visita impressionant va ser el Parlament de Romania “Palatul parlamentuluii”, considerat la segona edificació de major grandària a nivell mundial. Aquest, edifici, trenca rècords en metres quadrats de catifa, làmpades, i molts més aspectes que l’ex-dictador del país va manar construir. El palau va impactar als alumnes que van estar molt atents durant la visita.

També van veure diferents castells a Brasov i Sinaia, unes ciutats situades al nord del país. D’entre d’ells el famós castell inspirat per la novel·la “Dràcula”, de Bram Stocker.

Una vegada les activitats acabaven, els alumnes es reunien tots plegats i seguien realitzant activitats molt divertides a parcs, museus, etc.

El fet de que cada alumne s’allotgés amb una família diferent, va permetre que guanyessin encara més coneixement sobre les tradicions i les costums més pures de Romania. Els “hosts” van cuidar cada detall per fer aquest viatge especial i molt enriquidor pels nostres estudiants.

Al final de la setmana, l’adéu a l’aeroport va ser molt dur. Només en set dies es va crear una connexió molt especial amb els amfitrions. Un altre Erasmus inoblidable que tots coincideixen voldrien repetir.


Erasmus Bucarest Romania 1920 de comunicaciogpv