Escola Garbí Pere Verges Esplugues

El pavelló a ple rendiment!

Gràcies a aquest equipament de 2.000 m2, tota la comunitat de l’escola podrem compartir activitats de gran format, tant esportives com culturals, que apleguin un gran nombre de persones.

La pista poliesportiva del nou pavelló integra un total de nou pistes de joc per a quatre esports (futbol sala i mini futbol, bàsquet i mini bàsquet, voleibol i handbol), amb grades fixes i una zona de vestidors i dutxes. L’edifici de tres plantes també́ disposa d’una sala de psicomotricitat per als més petits i una zona d’oficines. D’aquesta manera, el pavelló completa l’oferta d’instal·lacions esportives de l’escola d’Esplugues juntament amb les pistes a cel obert i la històrica piscina coberta.

Eficiència energètica

A la vegada, l’edifici destaca per la seva eficiència energètica (obté la màxima qualificació tant en consum d’energia com en emissions de CO2), la integració a l’entorn (incorporant accessos des de l’exterior a cada nivell) i l’atenció especial a les necessitats de mobilitat del carrer Sant Mateu (zona de “desencotxament”, instal·lació de més de 150 punts d’aparcament de bicicletes, etc.).

El pavelló disposa d’una instal·lació de 108 plaques solars fotovoltaiques a la coberta de l’edifici que proporcionaran energia per escalfar l’aigua calenta de les dutxes dels vestidors. Si hi ha excedent d’energia (per exemple els caps de setmana o a l’estiu), s’abocarà a la xarxa elèctrica. Amb aquest sistema es podrà generar un estalvi econòmic en electricitat i alhora reduir les emissions de C02 a l’atmosfera.

La construcció del pavelló, ha estat un procés d’esforç col·lectiu que va començar el 2016 amb la compra dels terrenys, passant per la col·locació de la primera pedra al juny de 2021 i la finalització del gruix de les obres al llarg del curs passat. En aquest sentit, des de l’escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues i la Fundació Escoles Garbí volem agrair la feina de tothom que ha fet possible aquest projecte (els arquitectes, les empreses constructores i els seus treballadors, els equips de les escoles i la Fundació, les diferents àrees de l’Ajuntament d’Esplugues…).

Gràcies a tots, els nostres alumnes i tota la nostra comunitat educativa gaudeixen ja d’un magnífic pavelló per seguir creixent i formant-se com a ciutadans del demà.