Escola Garbí Pere Verges Esplugues

El nostre Batxillerat

Els primers dies de curs ens van explicar com seria aquesta etapa, les matèries que cursaríem i van començar-nos a orientar cap al nostre futur. Aquesta guia inicial ens ha proporcionat una visió clara dels coneixements i habilitats que necessitem desenvolupar per seguir una carrera científica.

El Batxillerat científic inclou matemàtiques, física, biologia, química… matèries amb un grau bastant elevat de dificultat. Tot i això, hem vist que el seguiment continu i la dedicació són la clau per obtenir uns bons resultats. Hem après a organitzar el nostre temps i establir rutines d’estudi efectives per abordar els complexos continguts d’aquestes assignatures.

L’aprenentatge d’aquest curs pensem que és molt gratificant. Hem adquirit més autonomia i responsabilitat, ja que el batxillerat científic requereix una implicació personal molt gran. Totes les activitats orientades a ajudar-nos a conèixer millor el que ens agrada estan resultant molt positives. Hem tingut xerrades i tallers temàtics que ens han donat a conèixer a diverses àrees de la ciència, ajudant-nos a descobrir els nostres interessos específics dins del camp científic.

Fa poc que vam anar al Saló de l’Ensenyament, cosa que també ens va ajudar a entendre millor què podem trobar quan sortim de l’escola. En aquesta fira educativa, vam poder conèixer diverses opcions universitàries i parlar amb professionals de diferents àrees científiques, que ens van aportar visions molt enriquidores per a la nostra presa de decisions.

Tots dos volem estudiar una carrera científica tot i que encara no tenim del tot clar quina. Encara ens queda un llarg camí per recórrer abans de la decisió final, i el seguiment continu de l’escola serà essencial. Mirant enrere, recordem l’inici del curs, quan teníem dubtes i ens sentíem insegurs sobre com seria el canvi i si realment seríem capaços d’afrontar-ho. Ara podem dir que l’experiència del 1r de Batxillerat científic ha estat emocionant. Hem superat els desafiaments, hem adquirit coneixements i habilitats importants, i estem més motivats que mai per continuar explorant el món de la ciència.

Gràcies al suport dels professors podem afirmar que la majoria dels dubtes s’han anat resolent. Hem rebut un gran suport i orientació per adaptar-nos i superar els nous reptes d’aquest nou cicle que acabem d’iniciar.

V. i M.
Alumnes de 1r de Batxillerat científic