Escola Garbí Pere Verges Esplugues

El (des)encant d’Oedipus Rex

El divendres dotze de novembre les portes del Gran Teatre del Liceu es van obrir per oferir al públic les obres Suite d’Elektra de Richard Strauss i l’òpera Oedipus Rex de Stravinsky. Pels alumnes de literatura universal de 1r de Batxillerat ens va semblar una bona oportunitat per enriquir els nostres coneixements sobre l’obra original de Sòfocles, Èdip Rei, que vam llegir prèviament a classe.

En arribar ens vam dirigir al Saló dels Miralls on hi havia un acte de benvinguda. Al cap d’una estona ens vam encaminar cap als nostres seients molt ben ubicats i que ens van permetre gaudir de l’obra plenament.

Durant la primera part, sonava la Suite d’Elektra, que va durar mitja hora i va haver-hi tot seguit un altre mitja hora de descans per esbargir-nos i poder veure amb moltes ganes la segona part, la que havíem anat a veure principalment. Durant la representació de l’òpera, Oedipus Rex de Stravinsky, van sortir alguns dels personatges principals, com Iocasta, Creont, Èdip i missatgers.

Va ser una vetllada que vam gaudir i que esperàvem amb moltes ganes. Quan va acabar la funció vam posar en comú el que ens havia semblat, hi va haver diferents tipus d’opinió, però en general ens va complaure. Sens dubte, ja busquem la següent obra a la qual poder assistir.