Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Diada i Representació de la Llegenda de Sant Nicolau

Aquesta tradició va néixer a l’Escola del Mar, l’any 1955; fou una iniciativa dels Caps Generals de Color. Aquells nois i noies van demanar al Senyor Vergés que, en el dia del Patró dels nens, fossin els alumnes grans els qui portessin l’Escola: seria un dia sense “mestres”. La idea els l’havia suggerida la festa del “bisbetó” que se celebra al Monestir de Montserrat en aquest dia. La sol·licitud d’aquells nois i noies va ser acceptada i anys més tard aquesta tradició es va implantar a Garbí.

Així doncs, en aquest dia, els alumnes de 1r de Batxillerat fan de mestres a les classes d’Infantil i fins 6è de Primària.

Per això, els nois de 1r de Batxillerat des de les 8:30 del matí fins a les 13 hores van fer de mestres dels nens d’EI3 fins a EP6. Va ser un goig veure’ls fer-se’n càrrec, estimant-los, cuidant-los i acompanyant-los tot en tot moment.

A més a més, durant la setmana es van dur a terme diferents sessions de la Representació de la Llegenda de Sant Nicolau de Joan Llongueras, poeta i músic català, esdeveniment que any rere any es reviu a l’Escola. La cantata té diverses parts que van interpretar diferents grups d’alumnes de la classe Sant Nicolau (EP2) i les classes Mestral, Ponent i Tramuntana (EP3) i els alumnes d’EI5 que varen ballar la “Dansa dels Virolets” encomanant l’alegria de l’inici de les festes nadalenques arreu de l’Escola. A més a més, alguns alumnes de les classes Joguines, L’Estel i Contes (EI4) van actuar com “Petits infants”.


Representació Llegenda Sant Nicolau – Curs 2122 de comunicaciogpv