Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Crònica viatge Lisboa

El primer dia va començar ben d’hora per agafar l’avió d’anada i poder aprofitar el dia. Un cop allà, vam anar directament al centre de la ciutat per agafar un autobús que ens portés a l’emblemàtic Monestir dos Jerónimos una barreja arquitectònica entre barroc i gòtic. Tot seguit vàrem anar a la Torre Belém, una petita ubicació endinsada al riu Tajo. Després vam poder gaudir d’una estona lliure per visitar la ciutat.

El segon dia a Lisboa es va dividir principalment en dues activitats. Al matí vam visitar l’Oceanari de Lisboa. Més tard, després de dinar, podíem escollir entre tres activitats diferents: una visita al Museu i l’estadi del Benfica, al Museu Nacional de la Rajola o al Museu Contemporani Coleção Berardo.

Pel que fa al tercer dia, només teníem una activitat preparada que ens va ocupar tota la jornada. Una gimcana per tota la ciutat per tal d’endinsar-nos encara més en la capital portuguesa. Aquesta contenia disset localitzacions en les quals ens havíem de fotografiar, a més a més de gravar un vídeo en el lloc explicant què és i el seu context històric. Alguns dels llocs van ser el mirador de Graça, el mercat de Santa Clara, el mirador de Santa Lucia, la plaça Comerço, la plaça Martin Moriz i la Catedral de Lisboa.

L’últim dia vam visitar el Castelao Sao Jorge, una fortificació al bell mig de la ciutat que ens atorgava unes esplèndides vistes de tot el centre històric de Lisboa. Un cop va acabar aquesta visita, se’ns va donar una estona lliure per acabar de veure i acomiadar-nos de la ciutat.

Sens dubte van ser quatre dies que vam gaudir de la ciutat de Lisboa i de la companyonia de tota la Promoció.