Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Concurs Pica Lletres

El passat dimecres 9 de febrer 3 alumnes representants de les tres classes de tercer d’ESO vam participar a les semifinals del Concurs Pica Lletres a la televisió d’Esplugues, amb l’Institut Can Vilumara.

Pica Lletres és un concurs que permet a alumnes de diferents escoles competir i divertir-se lletrejant paraules en català i resolent jocs lingüístics enginyosos. El concurs va arrencar al 2006 i ara ja s’enregistren una mitjana de 200 programes cada temporada amb una participació de més de 100 centres de secundària i 1.000 concursants.

Entre els principals objectius del concurs trobem el fet de promoure l’ús de la llengua catalana, potenciar el desenvolupament de la comprensió i l’expressió i presentar el concurs com un referent de joc i una activitat lúdica, complementaria a l’ensenyament del català a l’escola.

El concurs es basa en dos tipus de proves: l’una, lletrejar paraules, i l’altra, resoldre correctament els jocs lingüístics que es plantegen: L’intrús (que consisteix en trobar barbarismes, paraules que no encaixen semànticament…), L’errada oculta (trobar errades de textos) i La gran paraula (s’ha de construir una paraula llarga amb 9 lletres barrejades).

L’emissió del concurs es farà el proper dimarts 24 de maig a les 20.30h a Esplugues Televisió (ETV).

Crònica:

“Participar en aquest concurs ha sigut una experiència positiva, ja que ens ha motivat a practicar la llengua catalana i l’expressió oral. Les proves no ens van resultar gaire complicades, tot i que, pels futurs participants els hi recomanem que les practiquin més a classe, perquè la pressió de les càmeres desconcentra una mica, sobretot a l’inici. A més a més, també hi ha temps limitat per realitzar cada prova.

Per concloure, voldríem motivar als alumnes d’altres cursos, a participar en les pròximes edicions ja que és una molt bona experiència divertida i diferent.”

Paula L., David E. i Maria C.
Classes Atlàntida, Canigó i Verdaguer de 3r d’ESO