Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Activitats d’orientació a ESO4

El dijous 6 i divendres 7 de febrer els alumnes d’ESO4 vam realitzar una sèrie d’activitats relacionades amb l’orientació acadèmica i professional amb la finalitat d’ajudar-nos a construir el nostre itinerari formatiu ,professional i de projecte de vida.

El dijous vam quedar a les 8:30 a l’aula i posteriorment vam baixar a l’Àgora a realitzar una activitat anomenada: Oferta de feina. Aquesta activitat consistia en deixar 60 ofertes de feina variades en un punt de l’Àgora i avisar a tothom perquè agafés la que fos del seu interès.Després d’aquesta activitat vam pujar a la Plaça Mireia (Esplugues de Llobregat) amb tot quart d’ESO per desconnectar i reflexionar sobre les nostres habilitats en relació al nostre futur estudiantil i laboral. Un cop allà vam fer les següents activitats: Les meves preferències i Les meves habilitats, que consistien en redactar una graella puntuant les nostres habilitats i preferències. Cap a les 12:30h-1:30 vam fer l’activitat: El meu retrat amb colors, en la que havíem de fer un dibuix amb diferents colors de pintura que representessin els adjectius que ens defineixen. Per exemple, si algú esmentava que era molt treballador/a i destinava el groc a l’adjectiu: treballador/a, havia de posar molt groc al dibuix. El desenllaç de l’activitat van ser un conjunt de colors que representaven les alumnes de manera abstracte. Vam dinar a la plaça i cap a les 15:00 vam baixar de nou cap a l’escola.

El divendres ja per tancar les dinàmiques vam fer dues activitats: un qüestionari sobre els nostres interessos que ens deia en percentatges els camps de treball que més ens atreien i una activitat relacionada amb els rols que desenvolupen les persones en els equips de treball, consistia en muntar amb peces de LEGO les estructures que representaven diferents rols.

Aquestes activitats en grup i individuals ens van permetre construir el projecte personal de cadascú de nosaltres tenint en compte els nostres interessos, capacitats, necessitats i la realitat de l’entorn, entre d’altres.


Activitats orientació acadèmica i professional ESO4 de comunicaciogpv