Escola Garbí Pere Verges Esplugues

Activitat Fundació Johan Cruyff

El passat 11 de novembre, va venir una noia de la Fundació Johan Cruyff a fer-nos una activitat a tots els alumnes de 6è de primària. Des de la fundació tracten diferents aspectes, un d’ells els esports per gent amb diversitats funcionals. Nosaltres vam fer aquesta activitat per posar-nos en la pell d’aquestes persones.

L’activitat constava de dues parts : la part teòrica i la part pràctica. En primer lloc vam fer la part teòrica, ens van explicar qui era Johan Cruyff, a més a més ens va explicar les diferents activitats que es poden fer amb diferents diversitats funcionals.

A la part pràctica vam fer 4 jocs, abans, però, ens vam dividir en 4 equips. El primer joc consistia en posar-nos unes ulleres que estaven tapades amb un paper i el que havíem d’evitar era que l’altre equip marqués a porteria, per ajudar, a dins de la pilota hi havien picarols, aquest joc servia per posar-nos a la pell de les persones amb deficiència visual. El segon joc consistia en fer vòlei però asseguts al terra sense aixecar-nos, servia per posar-nos a la pell de les persones amb deficiència motriu. El tercer joc havíem d’anar amb cadires de rodes i havíem de jugar a bàsquet, aquest joc servia per comprendre una persona amb deficiència motriu. I per últim, el quart joc, en el qual teníem un paper que explicava el joc en diferents idiomes, com per exemple: portuguès, anglès, etc… I era per posar-nos a la pell de les persones amb deficiències psicològiques.

Gràcies a aquesta activitat ens hem adonat que les persones amb diversitats funcionals han d’esforçar-se més que nosaltres. Animem a totes les persones amb diversitats funcionals que mai es rendeixin i valorem molt positivament aquesta experiència.


Sessió Johan Cruyff 6è de Primària de comunicaciogpv