Escola Garbí Pere Verges

David Elvira Martínez

Llicenciat en Economia i Empresa per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Economia Aplicada per la Universitat Autònoma de Barcelona y Doctorant a la mateixa universitat. Ha ocupat diversos càrrecs a la Administració Pública catalana dins de l’àmbit sanitari. L’any 2011 es va incorporar a Sanofi com a director de Relacions Corporatives de Sanofi Iberia. A més, l’octubre de 2013 va ser nomenat membre del Consell Assessor del President de la Generalitat per a la Sostenibilitat i el Progrés de Sistema Sanitari. Actualment és el Director de CatSalut.

És un dels alumnes de la primera promoció de badalona amb batxillerat complet (Dafne). ens explica com, encara avui, la formació rebuda està present en el seu dia a dia.

 

Com recorda els anys a l’Escola de Badalona?

Va ser una experiència extraordinària. En guardo un gran record: els Colors, els Càrrecs, els noticiaris, Sant Jordi, els cursets d’estiu, la Biblioteca… Recordo i aplico la formació en valors i el caràcter humanista de l’educació de l’Escola. Em vaig incorporar a Pere Vergés amb set anys i vaig acabar formant part de la primera promoció de COU que tornava a les instal·lacions de Badalona (la promoció Dafne). Van ser molts anys participant d’un model educatiu certament avançat i preocupat per desenvolupar habilitats, no només coneixements. Els valors de la responsabilitat i l’excel·lència eren els pilars d’una educació que m’ha acompanyat en tota la meva vida personal i professional. Sóc un fan del model educatiu de l’Escola i un ambaixador informal sempre que en tinc ocasió.

Algun moment especial?

M’encantava el dia de Sant Jordi, el concurs literari i el concurs de roses. També guardo un gran record de les curses de colors o les eleccions a Cap de Color. Vaig ser candidat a unes eleccions a Cap de Color Generals (pel color verd!) i vaig ser escollit. Ho vaig viure com una oportunitat de ser creatiu, de treballar amb els amics en un projecte compartit i d’innovar en les formes que tradicionalment s’havien fet a l’Escola (vàrem fer el primer spot electoral!) per convèncer els companys de totes les classes i edats que podries ser un bon “líder” del teu equip.

Quina diria que ha estat l’aportació més important del model de l’Escola a la seva vida?

Potser la Vida Social. Em sento especialment orgullós de la formació en valors i la importància de desenvolupar habilitats: una competitivitat sana, un reconeixement i una cultura de l’esforç i de la responsabilitat des de ben petits, una cultura democràtica i participativa dins l’Escola.

Celebrem els 50 anys. Creu que és un model de futur?

Ja durant la República, el model promogut per pedagogs com Pere Vergés era avançat a la seva època: un model excel·lent, motivador, essencial per a formar persones més enllà de la qualitat acadèmica. Era i segueix sent un model de futur i un aniversari tan especial com aquest és una oportunitat extraordinària per a reivindicar-lo.

Com veu la relació entre l’Escola i el món empresarial?

La formació holística que tradicionalment ha identificat l’Escola és essencial per garantir que els alumnes afrontin el futur universitari i professional ben preparats. L’esperit emprenedor i el contacte amb la realitat empresarial del país són importants. La xarxa d’antics alumnes, l’intercanvi d’opinions o el mentoring d’empresaris i professionals en actiu sobre alumnes implicats en projectes de recerca poden ser activitats a reforçar.

Actualment treballa a la companyia farmacèutica Sanofi i col·labora amb la Generalitat com a assessor. Com valora la situació de la sanitat pública a Catalunya?

L’impacte de la crisi no ha estat neutre en la sanitat pública tot i que, segurament, no veurem els efectes en la salut de la ciutadania fins d’aquí a uns anys. Però hi ha un amplíssim consens en el sector en què l’essència del model no s’ha vist afectada i tenim un sistema de primera divisió, especialment en l’atenció complexa i urgent, i amb uns professionals i investigadors de primer nivell internacional, que hem de seguir mantenint i promocionant.