Escola Garbí Pere Verges Badalona

Visitem TV3, Televisió de Catalunya

A les 11h l’autocar ens va venir a buscar a l’escola i vam anar cap als estudis de la cadena catalana. En arribar vam disposar d’una estona lliure per esmorzar abans de començar la visita. A l’entrada ens van fer passar per un control de seguretat, i ens van presentar el guia que ens havia d’acompanyar durant tota la visita.

Vam tenir l’oportunitat de visitar tres edificis diferents. La primera part de la visita va consistir a entrar a la Redacció d’Informatius on vam poder veure la sala de controls d’un programa televisiu. En aquesta sala, diferents professionals controlen el telenotícies en directe. Ens va impressionar la quantitat de persones que són necessàries per tirar endavant un sol programa i vam poder veure en acció els diferents rols professionals que havíem estudiat a classe. Com a curiositat, ens va semblar sorprenent que en una zona de la sala tenien pantalles petites on es veien en directe els canals de televisió més importants del país.

Seguidament vam accedir a diferents platós. Entre aquests, vam tenir el plaer de conèixer on es gravaven els programes d’esports i el plató del Magazin Planta Baixa. Aquest últim tenia fins i tot una cuina.

El més interessant de la visita va ser veure el plató on es realitza la gravació del Telenotícies. Justament, el noticiari és el que estem treballant actualment a classe, i també vam veure un documental sobre la seva creació. Ens vam impressionar molt perquè no ens els esperàvem així.

Per acabar la visita ens van projectar un vídeo on es veien diferents sales de TV3 que no ens havien pogut ensenyar. Va ser molt interessant descobrir les interioritats de la televisió.