Escola Garbí Pere Verges Badalona

Visitem Roma

Ja fa més de 12 anys que les escoles de la Fundació Pere Vergés organitzem aquesta activitat tan bonica. Es una gran oportunitat per a consolidar de manera vivencial molts dels aprenentatges que hem fet al llarg de 1r i 2n de Batxillerat en les matèries d’Història de l’art i d’Història i Fonaments de les arts. En un sol dia viatgem en el temps i en l’espai i ens endinsem en els universos del Barroc de Caravaggio, Bernini i Borromini, en el Renaixement de Miquel Àngel, el Manierisme de Giacomo della Porta i Maderno així com en el de l’antiga Roma republicana i imperial.

Així com els guanyadors del Premi de Roma de l’Acadèmia de Belles arts de París viatjaven a la ciutat eterna per aprendre el llenguatge dels clàssics, nosaltres vam també visitar els seus tresors amb la ment i la sensibilitat ben oberts, no per construir un nou academicisme, sinó per mirar d’entendre les idees d’aquells creadors i els recursos en l’ús del llenguatge visual per a fer-les visibles.

Havent dormit poc i molt cansats però feliços, tornem amb una barreja d’emocions i d’idees. Cada moment històric ha trobat i troba la seva manera d’explicar-se a si mateix. Avui tenim la sort de poder llegir els moments passats. Desitgem que també nosaltres tinguem la inspiració per a poder donar forma visible a les nostres pròpies idees, almenys per a ser-ne conscients i poder ser, així, una mica més savis.


Visitem Roma de comunicaciogpv