Escola Garbí Pere Verges Badalona

Treballem la COVID19

La Setmana de la Ciència (SC) és una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació des de 1996, que ofereix cada any un ampli ventall de prop de 500 activitats multidisciplinàries de disseminació cientificotecnològica arreu  de Catalunya, entre conferències i taules rodones, jornades de portes obertes a centres de recerca i museus, cursos i tallers i exposicions, tots ells gratuïts i per a molts diversos públics. 

Aquest any  l’escola participa en la convocatòria donant a conèixer el nostre projecte Aula de científics i enginyers: investiguem el coronavirus a l’escola, que hem realitzat al llarg de tot el mes els alumnes des de 1r a 3r d’ESO, i els de la matèria optativa Tecnologia i TIC de 4t d’ESO. En aquest projecte es presenta el paral·lelisme amb l’entorn científic actual, on els investigadors, seguint el mètode científic, plantegen hipòtesis sobre la transmissió de la malaltia COVID-19 i sobre com intentar reduir les seves conseqüències. Però per validar aquestes hipòtesis necessiten una eina de simulació amb què estudiar l’expansió del virus. Aquesta eina la desenvolupen i proporcionen els enginyers aplicant el mètode del procés tecnològic.  

En aquesta presentació-taller va participar l’antic alumne de l’escola i col·laborador en el projecte el Dr. Salvador Macip, que va ressaltar la importància de treballar el coneixement científic des de l’escola per aconseguir que en el futur aquests joves esdevinguin una generació de ciutadans capaços d’entendre la necessitat d’invertir en investigació, capaços d’entendre les implicacions d’aquestes investigacions sobre la nostra vida, i en definitiva ser capaços de pensar amb raonament científic i esperit crític en aquest món complex i canviant.  

A continuació el professor Carlos García va explicar el projecte realitzat a l’Escola. 

Notícies relacionades: 

Respuestas educativas ante la COVID19! 

http://www.escolesgarbi.cat/blog/2020/11/26/respuestas-educativas-ante-la-covid19/ 

STEAMConf Barcelona 2020 

http://www.escolesgarbi.cat/badalona/2020/10/26/steamconf-barcelona-2020/  

CodeWeek: tots a programar! 

http://www.escolesgarbi.cat/badalona/2019/10/21/codeweek-2019-tots-a-programar/