Escola Garbí Pere Verges Badalona

Taller de Gravat

Els alumnes de tècniques d’expressió graficoplàstica del batxillerat d’arts visiten el Taller de Gravat de Mataró per aprendre una tècnica de gravat i estampació al buit amb materials, eines i recursos diversos.

La visita al taller ha constat d’una primera part en la que han pogut escoltar de la mà de gravadores professionals en què consisteix el concepte de gravar, les característiques del gravat calcogràfic, les tècniques directes i additives i han vist exemples reals de molts tipus.

A la part pràctica, han pogut experimentar amb materials i eines emprats en el gravat calcogràfic (punta seca, ruletes, rascadors per crear una peça artística amb una matriu molt original, un tetrabrick.

En aquesta fase han pogut realitzar un procés de creació de gravat calcogràfic, elaboració una idea i posant en pràctica tot l’après sobre l’entintat i l’estampació amb els tòrculs de l’entitat.

L’experiència ha estat molt enriquidora i ha posat en contacte els alumnes amb una tècnica artística tradicional amb molta història i pes dins la reproducció d’imatges.