Escola Garbí Pere Verges Badalona
Què sabem del cacau?
En aquests narracions es parla de l’arbre de cacau, que es conrea en unes condicions molt especials, un clima humit i calorós.
Motivats per saber-ne més, un nen va portar per compartir amb els companys, una baina de cacau. A partir d’aquí van començar a experimentar:
Es van preguntar què hi havia dins d’aquella beina de cacau, i com es podia fer xocolata a partir d’aquest fruit. Es van formular les primeres hipòtesis.
Per tal d’ajudar-los a trobar respostes a les seves preguntes van venir dues persones que en saben molt del cacau.
Van poder experimentar amb diferents baines de mides diferents. Totes assecades i tractades en el seu habitat. També van portar les llavors de dins que més tard es trituren per aconseguir la pols del cacau.
Cada un dels nens va poder olorar, tocar i provar les llavors del cacau. Després van aixafar-les per aconseguir pols. Van comprovar que tenia un gust molt amargant.
Per poder arribar a fer cacau en pols s’ha d’afegir: cereals i opcionalment, sucre.
Algunes de les hipòtesis que s’havien plantejat, es van confirmar i d’altres han estat diferent del que creien. El resultat és que han après el procés del cacau fins a la xocolata.
Van aprofitar de beure un got de llet amb cacau en pols per berenar.
Per veure més imatges podeu consultar el Blog d’Infantil