Escola Garbí Pere Verges Badalona

Quants llenguatges tenim per comunicar-nos!

I no només això: a partir d’un seguit de missatges que han rebut en diferents llenguatges s’han pogut adonar de l’existència de la diversitat funcional en les persones, que per diversos motius pateixen alguna mancança sensorial.

Per aprofundir en la temàtica de “Llum i Color” els nostres alumnes estan realitzant una sèrie d’experiments amb rigor científic, per descobrir  les particularitats d’unes formes d’energia que conviuen entre nosaltres a les quals sovint no donem prou rellevància.

La nostra pròpia imatge pot veure’s distorsionada quan ens reflectim en un mirall convex, per exemple, o en una simple cullera. Com és que ens veiem del revés?. És màgia? No, tot és pura ciència, i gràcies a un seguit d’observacions han pogut conèixer els diferents comportaments dels rajos de llum quan incideixen en una superfície il·luminada.

I què dir del color! L’arc cromàtic varia segons si treballem amb pigments o bé amb focus lluminosos, i conseqüentment el resultat de les seves mescles ens ofereixen un gran ventall d’efectes lumínics tot jugant amb els colors primaris i secundaris. Ho hem vist en un treball de plàstica a partir d’un collage on també han intervingut la música i la poesia  de Santa Cecília.

Fins i tot han aconseguit obtenir  la majestuositat de l’Arc de Sant Martí dins d’una sala, gràcies als efectes òptics.

Es tracta d’un nou projecte, engrescador i interessant, on la ciència se’ls fa més propera i vital.