Escola Garbí Pere Verges Badalona

Quants llenguatges tenim per comunicar-nos!

Alhora, i a partir d’un seguit de missatges que han rebut en diferents llenguatges, han pres consciència de l’existència de la diversitat funcional en les persones, que per raons alienes a elles, pateixen alguna mancança sensorial.
Per aprofundir en la temàtica de la “Llum i el Color” els nostres alumnes estan realitzant un seguit d’experiments amb rigor científic, i així descobrir les particularitats d’unes formes d’energia que conviuen entre nosaltres i que sovint no els donem prou rellevància.
La nostra pròpia imatge pot veure’s distorsionada quan ens reflectim en un mirall convex, per exemple, o en una simple cullera. Com és que ens veiem del revés? És màgia? No!!!, tot és pura ciència i gràcies a un seguit d’observacions han pogut conèixer els diferents comportaments dels rajos de llum quan incideixen en diferents superfícies.
I què dir del color! L’arc cromàtic varia segons si treballem amb pigments o bé amb focus lluminosos i per tant, el resultat de les seves mescles, ens ofereix un gran ventall d’efectes lumínics tot jugant amb els colors primaris i secundaris; a l’àrea de plàstica s’ha partit d’un collage on també han intervingut la música i la poesia de Santa Cecília.
Fins i tot han aconseguit obtenir la majestuositat de l’Arc de Sant Martí dins d’una sala, gràcies als efectes òptics.
Està sent un nou projecte, engrescador i interessant on la ciència se’ls fa més propera i vital.