Escola Garbí Pere Verges Badalona

Projecte “La Cuina” a EI5

Els alumnes de les Classes Picarols i Virolets van participar en un concurs anomenat “MasterCooking kids”.

Cada grup va presentar i elaborar el seu plat fred saludable seguint les bases del concurs.

Abans de fer el plat van assistir a un taller de cuina amb la nutricionista i dietista Carla Zaplana.

La Carla ens va ensenyar a elaborar un suc verd amb vitamines i unes boletes energètiques la mar de saludables amb la participació activa de tots els infants alhora que anava explicant les propietats de tots els aliments.

Quan els infants en van conèixer les propietats, es va organitzar una sortida al Mercat de Tiana per comprar els ingredients necessaris per elaborar els plats freds saludables del Concurs “MaterCooking Kids”.

Van aplicar estratègies de càlcul per poder comprar els aliments, també van necessitar les seves llistes de compra, on havien d’escriure la seva recepta i descodificar el nom dels aliments a la sortida. Alhora havien de reconèixer i identificar quines fruites o verdures necessitaven per seguir correctament la recepta.

Va arribar el dia del Concurs i els grups van elaborar un díptic explicatiu del plat per poder presentar-lo al jurat on s’informava del nom de l’equip, el plat amb el títol i els ingredients.

Va ser un concurs ben renyit: cada equip es va esforçar per presentar de la millor manera el seu plat.

Tots els grups van guanyar un premi reconeixent el seu esforç i les qualitats del plat.

Per donar significativitat  a les tradicions de l’Escola els infants van disfressar-se de cuiners a la festa de Carnaval d’Etapa 1.

Donem per acabat el tercer projecte amb la setmana de reflexió i metacognició.

Video del taller

 


EI5 – Projecte Cuina_1920 de comunicaciogpv