Escola Garbí Pere Verges Badalona

Padrins i fillols s’acomiaden!

L’Apadrinament Lector és una de les activitat més enriquidores i emotives que es duen a terme a l’escola.

És un moment molt especial en l’aprenentatge dels infants de primer de primària que avancen en el procés de la lecto escriptura amb pas ferm. Els alumnes de sisè, els més grans de l’etapa i referent per aquests nens i nenes, els han ajudat en aquest procés oferint-los recursos a través de la seva experiència. I al mateix temps els han transmès la seva il·lusió i gust per la lectura.

Un dia a la setmana, padrins i fillols,  s’han trobat una estona per llegir junts i compartir activitats de comprensió. Cadascun dels nens i nenes de primer han agafat un llibre en préstec de la biblioteca cada setmana. Aquesta tria s’ha fet tenint en compte el moment evolutiu de l’alumne i els seus interessos. Els padrins els han ajudat a identificar les grafies i els sons i a mecanitzar la lectura. Al final de l’activitat els padrins i padrines han fet una valoració de l’evolució del seu fillol que ajuda al seguiment del procés lector dels infants.

Per altra banda i no menys important és el valor que tots plegats han obtingut d’una relació de respecte i estima que perdurarà al llarg de la seva escolaritat.

Per concloure l’activitat, petits i grans s’han trobat al pavelló per gaudir d’un dinar molt especial, hamburguesa i patates fregides! S’han intercanviat un obsequi que han elaborat ells mateixos i per acabar han llegit una última vegada plegats.

 

Més imatges