Escola Garbí Pere Verges Badalona

La Cúpula de Leonardo

Cúpula de Leonardo

Leonardo da Vinci va estudiar aquest problema geomètric i constructiu aportant valuoses solucions.

La setmana passada, van venir a l’Escola els especialistes del Museu de la Matemàtica de Catalunya, el MMACA, a fer el Taller de Construcció de Leonardome, la Cúpula de Leonardo. L’activitat parteix dels dissenys de Leonardo da Vinci i convida a explorar-ne la construcció a partir d’unes peces molt senzilles, aconseguint resultats molt interessants des d’un punt de vista plàstic i geomètric.

La veritat és que tots els assistents vam gaudir molt de l’activitat, independentment de quina fos la nostra matèria com a punt de partida. Aquestes són algunes de les opinions de l’alumnat que va assistir al taller:

“Em va semblar una activitat molt enriquidora. Vam aprendre nous conceptes que no sabíem abans, per exemple, com crear noves formes. Quan vaig veure les peces, no em podia imaginar que es poguessin realitzar tants dissenys de cúpula a partir d’una peça bàsica. Em van sorprendre molt les possibilitats.”

“Molt divertit i curiós. És una activitat molt lúdica, creativa, original i de col·laboració. Una activitat pràctica en la que descobríem com generar volums a l’espai i poder-nos posar a dins. Interactuant amb les peces, les construccions i els companys. Em va agradar molt.”

“Vas ser interessant i divertit. Vam aprendre molt sobre Leonardo da Vinci i els seus dissenys de cúpules.”

Així doncs, podríem resumir el taller dient que va ser una ocasió per fer matemàtica i geometria recreativa, entendre els patrons d’ocupació i gaudir del geni i les solucions de Leonardo.

Alumnes de 1r de Batxillerat

Cúpula de Leonardo

Més imatges