Escola Garbí Pere Verges Badalona

Festa de St. Nicolau de Joan Llongueres

Sant Nicolau és una de les festes més emblemàtiques del nostre projecte. Es tracta d’un esdeveniment que a l’Escola celebrem des de fa molts i molts anys.

La nostra celebració de Sant Nicolau comença amb la classe del seu mateix nom obrint “la Portalada” i donant la benvinguda a una celebració que cada any entomem amb la mateixa il·lusió. Abrigats fins les orelles van cantar i ballar d’allò més bé per inaugurar un Sant Nicolau sense precedents.

Seguidament uns follets menuts s’encarregaren de celebrar les festes fent un munt de sarau i gatzara, saltant i ballant la seva dansa dels follets : Virolet St. Pere ! Virolet St. Pau !….. Van fer una feina fantàstica!

Sant Nicolau no seria el mateix sense la recitació de la “ Llegenda parla “ i la interpretació de la llegenda del “Miracle”. Ja fos recitant, actuant o cantant, tots els alumnes d’EP2 van col·laborar en una cantata  mítica del nostre projecte.

La classe d’EP1, Sta. Cecília, també va participar d’aquesta celebració. Ells van ser els encarregats de cantar i interpretar “El Pont d’Aragó”, una peça musical també simbòlica d’aquesta festivitat. Per celebrar que St. Nicolau, el patró dels infants, salvava els petits infants del carnisser.

Quan finalitza aquesta festivitat tots estem molt emocionats ja que si escoltem el que ens  diu la cançó sabem que tenim el Nadal a les portes: “Obrim les portes del Nadal…”


Llegenda de Sant Nicolau 2021 from comunicaciogpv