Escola Garbí Pere Verges Badalona

Fem panellets amb els petits

Panellets amb els petits

Una setmana abans, la nostra tutora de 1ESO, la Sra. Beatriz Sevilla, ens havia explicat aquesta activitat a la classe. El fet que era una tasca del tot engrescadora, tothom hi volia anar, així que vam fer una ruleta per decidir-ho. Ens va tocar, entre d’altres, a la Clàudia, l’Hugo, en Marc, la Júlia i a mi.
Per fi va arribar el dia, estàvem tots molt emocionats. Quan vam començar la classe de català, la Sra. Anna Pou i una professora d’Infantil, van aparèixer per la porta dient que les persones que havien d’anar a fer panellets les havíem d’acompanyar. Aquell dia faltava un company del grup de manera que s’hi va poder afegir algú altre. Després vam anar a buscar les persones de la classe Odissea que també feien aquesta activitat i tots junts ens vam adreçar a les classes d’Infantil, situades al costat del Jardí dels Plàtans.
Quan hi vam arribar, les tutores de Joguines i Cucut ens van distribuir en dos grups: la Clàudia, la Júlia, l’Hugo i en Pere, que som de la classe Mare Nostrum, vam anar a Joguines, i la Mia, en Jan i l’Arnau i el Guiu que són de la classe Odissea, a Cucut.
Després de les pertinents presentacions vam iniciar l’activitat. Primer ajudant a posar les bates als petits i preparant els ingredients per a l’elaboració dels panellets: 2 gots de coco, 1 de sucre i mig d’ou.
A continuació vàrem entrar de ple en l’operació; nosaltres col·locàvem els ingredients en uns recipients i els menuts els barrejaven amb les mans, una vegada aquestes estiguessin ben netes. Cada nen havia de fer cinc panellets.
Una vegada col·locades les boletes a les safates, vam fer que tornessin a rentar-se les mans en unes piques que hi ha dins la mateixa aula i la Sra. Roser Prior, una altra mestra, ens va ajudar a acabar la feina afegint els darrers ingredients: estelles de xocolata, coco … doncs alguns petits ja s’havien cansat i havien anat a jugar.
Una vegada tot recollit, net i polit, vam portar les safates amb els panellets a la cuina de l’escola.
En resum, ha sigut una activitat molt divertida i hem après a fer uns bons panellets. Ah! I ens han agraït molt la nostra ajuda!

C. C. i J. P. classe Marenostrum

Panellets amb els petits

Més imatges