Escola Garbí Pere Verges Badalona

Ens crepem els cabells sense anar a la perruqueria

Treballant la temàtica dels diferents tipus d’energia i de com es produeix electricitat, els alumnes de sisè s’han convertit per unes estones en “científics”, elaborant unes activitats amb el rigor d’una bona experimentació.

Després  de veure un vídeo i d’intercanviar informació sobre aquest tipus d’electricitat s’han plantejat un problema amb diferents hipòtesis sobre què podia passar manipulant diferents materials: pintes,  paper, peces de llana, globus, aigua ….

Els cabells s’aixequen per art de màgia? Els globus tenen poders?… NO, és la ciència que ens explica la funció del desequilibri que provoquem a les càrregues elèctriques dels materials en fregar-los amb llana, de manera que o bé es repel·leixen o bé s’atrauen, gràcies al moviment dels electrons.

Els alumnes han anat anotant amb precisió el procediment seguit i les observacions que han realitzat per arribar a la conclusió final.  No sempre els experiments s’assoleixen amb èxit, però dels errors també se n’aprèn. Amb tot,  aquesta vegada gairebé totes  les hipòtesis s’han complert.

Ha estat una activitat  engrescadora i molt productiva on han descobert els sorprenents “misteris” de la ciència que ens proporcionen coneixements palpables.