Escola Garbí Pere Verges Badalona

Del Facebook al Romànic, els murs parlen

Dins el marc temporal de la UT3 i la UT4, el passat 3 de març Camins i Gaia vam anar al MNAC a veure pintures romàniques.

Vam sortir de l’escola a les 9:00 del matí. En arribar allà ens vam dividir en tres grups. El primer va entrar mentre els altres esmorzaven, i després ens vam canviar.

Dins el museu vam visitar la secció de cartells de la Guerra Civil, a la planta d’art modern. Vam poder apreciar els cartells de propaganda política, els seus missatges i les seves composicions. També vam fer la visita guiada a la col·lecció del romànic i gòtic català, i ens van ensenyar com es traslladava la pintura de la paret per dur-la al museu. Tècnicament és molt interessant. També vam aprendre que a l’Edat Mitjana només es podien pintar imatges religioses i la gran majoria de persones eren analfabetes i es guiaven per les pintures. Respecte la pintura, ens ha cridat l’atenció com en els retaules es representaven al jueus i les tortures.

Hem estat pensant si les imatges, sovint al llarg de la història,  són propaganda, publicitat, informació…, què en penseu vosaltres?

Cronistes: Pia Caballeria, Pol Duarte i Bruno Culebras