Escola Garbí Pere Verges Badalona

Cursa de llum!

Després de treballar la temàtica de la Llum, el Color i el So, els alumnes de sisè s’han convertit per una estona en “científics”, elaborant unes activitats amb el rigor d’una bona experimentació.
Una de les propostes consistia a fer arribar un raig de llum làser des d’un punt a un altre, per mitjà de culleres, com a miralls còncaus i convexos. Per dificultar més la cursa, havien de superar uns obstacles que podien afavorir l’objectiu o bé anul·lar-lo.
Després de plantejar-se el problema i la conseqüent hipòtesi han realitzat l’experiment, anotant amb precisió el procediment seguit i les observacions que han fet per arribar a la conclusió final. No sempre els experiments s’assoleixen amb èxit, però dels errors s’aprèn. Aquesta vegada, però, hi ha hagut dos Colors que han aconseguit fer arribar la llum a la meta gràcies al poder de la reflexió.
També han treballat sobre la refracció de la llum amb una ampolla plena d’aigua i un punter làser. Han pogut observar perfectament el canvi de direcció que pateix un raig de llum en canviar de medi.
Qui ens havia de dir que podríem fer “curses” amb llum! Han estat unes activitats molt interessants.