Escola Garbí Pere Verges

Erasmus, an unforgettable experience

Erasmus+ Garbí Pere Vergés

La setmana passada l’escola de Badalona va rebre a un grup d’alumnes de l’Istituto d’Istruzione Superiore Archimede de Mòdica, Sícilia. Els nostres alumnes els havien visitat el passat mes de juny en el marc del programa Erasmus+. L’activitat que es va iniciar en el primer viatge sota el nom de “Social Problems” tenia com objectiu principal adonar-se de la realitat que Sicilia viu en temes de migració i quines accions es porten a terme a l’illa per a millorar la integració i benestar de les persones que arriben a la illa. Aquest projecte ha tingut continuïtat ara a Barcelona.

Chiara: “I can finally say that it has been one of the most beautiful experiences I have ever had.”

Erasmus+ Garbí Pere Vergés

Durant l’estada dels estudiants italians a Barcelona, vàrem poder seguir treballant en la mateixa línia. Primer vam visitar l’associació ACESOP (Associació Cultural Educativa i Social Operativa de dones Pakistaneses), on la Dra. Huma Jamshed Bashir ens va acollir per explicar-nos la seva tasca per a donar suport a totes les dones que arriben del Pakistan a Barcelona. Els alumnes van poder participar d’un taller en el que van crear un pavó que representa l’honor, la tolerància i la unió.

Erasmus+ Garbí Pere Vergés

Ilenia: “I think that we should all help ourselves to ensure that all people who come from foreign countries, especially migrants, can feel at home, like us here in Badalona.”

Posteriorment, el Sr. Santi Bolibar, voluntari de MigraStudium, ens va detallar tots els programes que ofereixen des de l’organització per acollir els nouvinguts a Barcelona, des de l’assessorament legal, la formació, la integració dels joves i de les dones, les visites als CIEs, i l’hospitalitat a les cases dels voluntaris. D’aquesta manera els alumnes i professors  van poder aprendre i contrastar la mateixa realitat en les dues ciutats dels diferents països.

Erasmus+ Garbí Pere Vergés

Gabriele: ”Participating in this Erasmus was a beautiful and exciting experience. Although I had some difficulties with the English language I managed a bit to overcome this obstacle.”

Durant la seva estada, els nostres convidats també van poder conèixer diferents espais de Barcelona i vistar el vaixell d’Open Arms, que actualment es troba al port de Badalona per al seu manteniment.

Erasmus+ Garbí Pere Vergés

El projecte incorpora a les famílies dels alumnes, que a tant a Sicília com a Badalona, han acollit als joves visitants per tal de compartir vivències. La convivència de tots ells ha estretat els llaços entre els participants i converteix aquesta activitat d’Erasmus+ en una experiència inoblidable, com es va veure en el comiat i com van expressar els propis alumnes a la seva tornada a Itàlia:

Silvia: “Seeing Paula again was wonderful! Our friendship has already begun in Sicily and I really want to cultivate it despite the kilometers of distance”

Vanessa: “An experience that I would glad to do again! I really hope that the relationship between Lucia and me will continue and I hope to meet her again.”

Francesco: “At Viktor’s house I felt at home, they treated me like a son, they have been very kind to me, I’m grateful to know them. I’ll remember it for the rest of my life!”

Erasmus+ Garbí Pere Vergés

Federico: “I think It’s been an unforgettable experience because I met beautiful people who now are wonderful friends starting from Albert’s family to the entire group.”

Germana: “The teachers were also very cooperative with us and I hope one day to return to Spain an experience the same emotions again.”

Erasmus+ Garbí Pere Vergés

Més imatges

"I really hope that the relationship between Lucia and me will continue and I hope to meet her again."