Escola Garbí Pere Verges

El Batxillerat Artístic exposa al MNAC

MNAC Batxillerat artístic Garbí Pere Vergés

El passat 4 d’abril va tenir lloc la 5a edició de la presentació del projecte artístic anual de les nostres escoles al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Aquesta presentació serveix a l’alumnat com a consolidació de l’eix de l’estètica del nostre projecte pedagògic. Es tracta d’una activitat on l’alumnat és protagonista en tot moment, des de la preparació de la web (LA TRANSCENDÈNCIA DE LA QUOTIDIANITAT); el muntatge de les peces a la Sala Oval, el repartiment de les entrades i la rebuda de les famílies i els convidats a l’entrada principal del MNAC; la presentació del projecte a l’auditori; i la exposició i explicació de les peces seguint l’itinerari per les diferents sales del Museu. 

D’aquesta manera, l’alumnat del Batxillerat Artístic han pogut presentar les seves peces (creacions i projectes artístics) i establir un diàleg amb les peces originals (que els van servir d’inspiració) exposades al MNAC. Això, els hi ha donat l’oportunitat com a joves artistes de mostrar el seu treball i compartir la seva visió única del procés artístic, de la societat i del món. Sota la guia dels seus professors, han explorat una varietat de tècniques i estils, creant obres que reflecteixen tant el seu desenvolupament artístic com la seva expressió personal.

MNAC Batxillerat artístic Garbí Pere Vergés

“És increïble veure el nivell de talent que els nostres estudiants demostren, va comentar en Miquel Pescador, un dels professors del Batxillerat Artístic. Aquesta activitat no només és una oportunitat de mostrar la feina que han fet, sinó que també els posa a prova i davant d’un context real, en el qual es posa de manifest la importància de saber comunicar i explicar com les arts poden influir en els pensaments i en la nostra manera de ser i contribuir en la comunitat i en la societat.”

Miquel Pescador

Professor d’Art

MNAC Batxillerat artístic Garbí Pere Vergés

“És també per a nosaltres una oportunitat donar suport a l’alumnat adolescent a apropar-se i conèixer les obres històriques del Museu i voler dialogar amb elles a partir de temes d’actualitat. Estem encantats de veure com aquests joves talents fan la seva marca en el món de l’art i esperem seguir col·laborant amb el Batxillerat Artístic de les Escoles Garbí Pere Vergés”.

Maria León

Responsable d’activitats i educació del MNAC

La presentació d’aquest projecte artístic al Museu Nacional d’Art de Catalunya és ja una col·laboració totalment incorporada en el nostre projecte pedagògic i que l’alumnat que escull cursar el Batxillerat Artístic ja espera amb molta emoció i il·lusió.  Si esteu interessats en el projecte del nostre Batxillerat Artístic, no dubteu en contactar amb nosaltres.

MNAC Batxillerat artístic Garbí Pere Vergés

Més imatges