Escola Garbí Pere Verges

Cloenda de l’Escola d’Estiu

GENIS ROCA ESCOLA-DESTIU-GARBI-PERE-VERGES

Divendres 5 de juliol vam tancar la II Escola d’Estiu amb una assistència de gairebé 100 mestres i professors de les escoles en les diferents activitats. Com a cloenda, hem pogut gaudir d’una interessant conferència de Genís Roca sobre Educació i intel·ligència artificial. Sovint pensem que la IA és un fenomen recent, que ens pot arribar a desbordar de forma vertiginosa. Però la tecnologia no passa tan de pressa del laboratori a la societat i, si hi pensem bé, fa 19 mesos que parlem de Chat GPT però fa 70 anys que la humanitat explora i treballa per a desenvolupar la intel·ligència artificial.

El Genís, amb el seu coneixement i també amb el seu sentit divulgatiu amb dosis d’humor i ironia, ens ha ajudat a entendre com podrem aprofitar els models fundacionals de IA (com els de Open IA, Google, Meta…) per a la nostra tasca educativa i com, en realitat, el que aprendrem aviat és a fer servir les aplicacions que ja utilitzem però incorporant aquestes noves funcionalitats. A més, la IA ens ajudarà a personalitzar encara més els aprenentatges, a disposar d’informació predictiva en temps real i ens plantejarà debats i dilemes sobre la privacitat i l’ús de dades personals. Com ell mateix va dir: “l’important no és l’eina, és l’ús que en fem”.

GENIS ROCA ESCOLA-DESTIU-GARBI-PERE-VERGES

En aquest sentit, serà fonamental continuar comptant amb la confiança de les famílies i estar atents a les regulacions que vagin venint de les diferents administracions que comencen a regular aquestes eines. Tots aquests reptes que planteja Genís Roca són interessants i ens han ajudat a mirar cap on va l’educació en els pròxims 20 anys.

Ha sigut una gran manera de tancar aquesta edició de l’Escola d’Estiu, que he celebrat al llarg d’una setmana, amb un total de 30 hores de formació, organitzades en diferents tallers i xerrades sobre: processos de dol en l’àmbit educatiu, gestió emocional i dels conflictes, aprenentatge cooperatiu, personalització dels aprenentatges, avaluació formativa i trastorns d’aprenentatge.

Gràcies als ponents, gràcies a tots els que han treballat en l’organització d’aquesta Escola d’Estiu i bones vacances a tothom que les acaba de començar!

GENIS ROCA ESCOLA-DESTIU-GARBI-PERE-VERGES

Més imatges