Escola Garbí Pere Verges Badalona

Un ús racional de l’aigua 

Accions per afrontar la sequera

Aquest és un repte que implica la col·laboració de l’alumnat de totes les edats.

D’entrada, han preparat un comunicat i han penjat cartells als lavabos per transmetre a la resta de càrrecs i a totes les classes alguns consells que podem fer a casa i a l’escola per fer un ús més racional dels recursos hídrics. D’aquesta manera, convertim la situació actual en una oportunitat d’aprenentatge per a tota l’escola.

Si volem formar els homes i dones del demà, hem d’enfrontar els reptes del món canviant en el que viuran els nostres alumnes des de ben petits. Per això, durant aquestes setmanes, els alumnes d’Infantil 5 de la classe Picarols també treballen sobre la sequera com a Projecte integrat. Són els mateixos alumnes els que han triat aquest tema a partir d’una notícia escoltada a la ràdio.

Aquesta situació de la realitat els va dur a cercar notícies relacionades amb la sequera i les han compartit amb tota la classe. El tema els ha fet prendre consciència sobre la gravetat de la situació i els ha portat a trobar mesures per dur a terme a l’escola i a casa per aprofitar millor l’aigua.

Entre tots, i comptant amb el suport dels responsables de medi Ambient dels consells de govern, han definit accions com:

  • Penjar els cartells amb la campanya del Departament per a l’estalvi d’aigua.
  • Reutilitzar l’aigua sobrant dels gots per regar l’hort i les plantes de la classe. Els nens i nenes recullen aquesta aigua neta i en registren la quantitat recollida cada dia.
  • Recollir l’aigua de rentar les mans per reutilitzar-la als lavabos en comptes d’estirar de la cadena.

A les Escoles intentem proposar experiències que quedin gravades, en aquest cas per aconseguir conscienciar-nos d’un dels objectius per al desenvolupament sostenible. Els alumnes porten aquestes propostes també a casa per tal d’estalviar i aprofitar de manera racional l’aigua. I aquest és un aprenentatge que els servirà per a tota la vida.  

Accions per afrontar la sequera

Més imatges